13.1 C
De Bilt

Eindsprint NK Tegelwippen in Schouwen-Duiveland: tegels eruit, groen erin

De finalemaand van het NK Tegelwippen is aangebroken. Gemeente Schouwen-Duiveland heeft al 17726 tegels gewipt. Hiermee staan we op dit moment aan kop tegen onze rivaal; gemeente Tholen. In totaal zijn er sinds de start van het NK in maart al bijna 1,5 miljoen tegels gewipt in heel Nederland. In deze laatste maand is het extra belangrijk om de handen uit de mouwen te steken en tegels te verruilen voor groen. Het beïnvloedt niet alleen de eindsprint en de daaropvolgende prijsuitreiking, maar het is ook een ideaal moment om te tuinieren. Want hoewel herfst het ‘vergeten plantseizoen’ wordt genoemd, heeft het juist grote voordelen om nu aan de slag te gaan in de tuin.

135 gemeenten strijden om de titel: wint Schouwen-Duiveland? 

In het NK Tegelwippen strijden dit jaar maar liefst 135 van de 344 Nederlandse gemeenten. De competitie duurt zeven maanden en loopt nog tot en met 31 oktober. Op 8 november worden de winnaars in drie klassementen (op basis van het aantal inwoners per gemeente) bekend gemaakt. In het klassement ‘klein’ staat Schouwen-Duiveland nu op de 7de plaats van de 80! Verbreken we gezamenlijk dit jaar het recordaantal van 1,5 miljoen gewipte tegels? De tegelstand is online te volgen op nk-tegelwippen.nl. Heb je tegels gewipt en vervangen door groen of ben je dat nog van plan? Geef ze dan snel op! Ze worden bij de Tegelteller van gemeente Schouwen-Duiveland opgeteld: https://nk-tegelwippen.nl/meedoen/

Benut nog de laatste Tegeltaxi van Schouwen-Duiveland! 

Gemeente Schouwen-Duiveland heeft al op twee eerdere momenten met de tegeltaxi gereden. Zij kwamen met twee volle vrachtwagens terug! Op 18 oktober rijdt de tegeltaxi weer en jij kunt jouw tegels nog aanmelden om te laten ophalen. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 11 uur, voor de betreffende ophaaldag. De tegels worden op de geselecteerde dag tussen 08.30 uur en 16.00 uur opgehaald, een specifieke tijd kiezen is helaas niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op de site van gemeente Schouwen-Duiveland: https://www.schouwen-duiveland.nl/nieuws-en-actualiteiten/vervang-u-tegels-voor-groen.

NK Tegelwippen 2022

Het NK Tegelwippen 2022 wordt gesterkt door het Ministerie van Infrastructuur en Tegelwippen is bedacht door activatie bureau Frank Lee en collectief Dus Wat Gaan Wij Doen en wordt uitgevoerd door Frank Lee. Het NK Tegelwippen maakt deel uit van de bredere campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio