8.5 C
De Bilt

Energie-emmers voor huurders in Tholen zijn ‘uitverkocht’!

Tholen – Alle 1500 gratis emmers met energiebesparende producten voor huurders in de gemeente Tholen zijn uitgedeeld. Er kunnen geen emmers meer worden opgehaald bij bouwmarkt Hubo in Tholen of in Sint-Annaland.

Huurders die alsnog interesse hebben in de ‘energie-emmer’ kunnen tot en met 31 december 2021 de brief van de gemeente inleveren bij één van de twee genoemde vestigingen van de Hubo. Aan de hand van hoeveel mensen een brief inleveren bij de Hubo bekijkt de gemeente, samen met woningcorporatie Stadlander, of er nog een alternatief mogelijk is.

Over de actie voor huurders

In de energie-emmer zitten energiebesparende producten ter waarde van € 75,-. De actie is bedoeld voor alle huurders in de gemeente Tholen. Huurders van Stadlander ontvingen een brief van de gemeente Tholen. Mensen die particulier huren kunnen nog contact opnemen met de gemeente om een brief te ontvangen. Per adres werd maximaal één emmer verstrekt.

Energie besparen

De gemeente Tholen biedt de energie-emmer aan vanuit de Landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het doel van deze regeling is het verminderen van de CO2-uitstoot door te zorgen voor een lager energieverbruik. Dat kan al met eenvoudige energiebesparende maatregelen en producten.

Met kleine aanpassingen in een huurwoning kan er al energie worden bespaard, wat daarna terug is te zien op de energierekening. Een ledlamp is bijvoorbeeld veel zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. En een tochtstrip helpt om minder gas te verbruiken en zorgt voor minder tocht in huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio