22.7 C
De Bilt

Erfgoedprijs 2022 Schouwen-Duiveland

Om de 2 jaar wordt de Erfgoedprijs uitgereikt. De laatste keer was in 2018. Het jaar 2020 is door corona overgeslagen maar nu kan het weer. Schouwen-Duiveland is een prachtige gemeente met heel veel historie en erfgoed. Veel inwoners en bezoekers genieten daar elke dag weer van. Ze wandelen en fietsen, zien de monumenten, bezoeken de musea en nemen deel aan de traditionele activiteiten.

Voor wie ?

De Erfgoedprijs wordt uitgereikt aan personen, organisaties of instellingen die zich inspannen voor:

  • De restauratie van een monument of een erfgoedobject;
  • Het behoud of herbestemmen van een monument of erfgoed;
  • Het door middel van promotie en voorlichting bevorderen van de belangstelling voor erfgoed.

Kortom: De Erfgoedprijs is bedoeld voor personen of organisaties die zich inzetten voor het historisch, cultureel, materieel en immaterieel erfgoed op Schouwen-Duiveland.

Erfgoedprijs

De Erfgoedprijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,–. De winnaar moet dit bedrag besteden voor  behoud, zorg en/of promotie van het erfgoed op Schouwen-Duiveland.

Het voordrachts-comité maakt een selectie uit de aangedragen kandidaten en legt deze voor aan het College van Burgemeester & Wethouders.

Op vrijdagavond 9 september wordt de Erfgoedprijs 2022 tijdens de feestelijke opening van Open Monumentendag uitgereikt in De Nicolaaskerk in Brouwershaven.

Voordragen

Mensen die een persoon of organisatie voor de prijs willen voordragen, kunnen hun voordracht  mailen naar het voordrachts- comité van het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland via erfgoedplatform@schouwen-duiveland.nl, onder vermelding van de gegevens én de motivatie.

De aanmelding en voordracht kan ingestuurd worden tot 15 juni 2022. Meer informatie is te vinden op www.erfgoedschouwenduiveland.nl. Het comité bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende sectoren van erfgoed onder voorzitterschap van de heer Dick Kooman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio