6 C
De Bilt

Expositie olieverfschilderijen van Kees Bruijnes in gemeentehuis Zierikzee

Op donderdag 30 november opent wethouder Jacqueline van Burg in het gemeentehuis in Zierikzee een expositie van olieverfschilderijen van Kees Bruijnes. De thema’s van zijn schilderijen zijn Zeeuwse stadsgezichten, landschappen en portretten. De expositie bestaat uit 19 olieverfschilderijen.

Thema’s

Bruijnes thema’s zijn de schoonheid van de natuur, de architectuur en de mensen om hem heen. Toen hij na jaren van bijziendheid als jongen een bril kreeg, was hij verrast door hoe scherp hij al het moois om hem heen kon zien. De drang om al dat moois om te zetten in iets tastbaars is de basis geweest voor zijn schilderkunst.

Buiten

Het liefst staat hij buiten bij mooi weer om in olieverf een landschap of stadsgezicht te schilderen. Hij gaat naar een tevoren gekozen plaats en zet de ezel op. Dan maakt hij met houtskool een schets van het deel dat hij wil schilderen. In een paar uur werkt hij dan het schilderij verder uit. Wat het wel eens lastig maakt is wanneer de schaduwen snel draaien of als een mooie wolkenlucht ineens betrekt. Dit hoort echter bij het buiten schilderen.

Binnen

In de winter schildert de heer Bruijnes binnen en maakt hij portretten, bij voorkeur via directe waarneming van mensen die willen poseren. Volgens de heer Bruijnes heeft het maken van een goed realistisch schilderij te maken met de intensiteit van kijken en oefening.

Expositie

Van 30 november 2023 tot en met 15 januari 2024 is een deel van het van het werk van de heer Bruijnes te zien op de expositie in de centrale hal van het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio