21.2 C
De Bilt

Expositie olieverfschilderijen van Hennie van Bendegem in gemeentehuis

Op maandag 7 augustus opent wethouder Jacqueline van Burg een expositie van olieverfschilderijen van Hennie van Bendegem in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland. De thema’s van haar schilderijen zijn onder andere dieren, Zeeuwse en Bretonse klederdrachten en actuele onderwerpen, zoals klimaat en milieu.

16 olieverfschilderijen

De expositie bestaat uit 16 schilderijen van olieverf op linnendoek. Hennie van Bendegem maakt haar schilderijen niet alleen als een afbeelding om naar te kijken, maar probeert ook steeds al schilderend een verhaal toe te voegen.

Hennie van Bendegem

Hennie van Bendegem woont sinds 1985 in Zierikzee en is opgegroeid in Twente. Zij studeerde in Enschede aan de Academie voor Kunst en Industrie en behaalde daar haar diploma Modeontwerpen. Tijdens haar tekenlessen kreeg zij tegelijkertijd een inleiding tot de schilderkunst. Na haar studie werkte zij enige jaren als modeontwerpster voor kledingfabrikanten, onder andere in Amsterdam. Daarna heeft zij het schilderen weer opgepakt. Van 7 augustus tot en met 28 september hangt een een klein deel van haar werk op de expositie in het gemeentehuis.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio