15.1 C
De Bilt

Fietspad Zandkreekdam geopend

Noord-Beverland – Elke Zeeuw moet ’s avonds veilig kunnen thuiskomen. Daarom neemt Provincie Zeeland maatregelen om de wegen veiliger te maken. 100% verkeersveilig, daar gaan we voor. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van een fietspad naast de Zandkreekdam. Vandaag werd het fietspad feestelijk geopend door gedeputeerde Harry van der Maas en burgemeester Marcel Delhez van Noord-Beveland. De twee bestuurders sprongen op hun fiets om het nieuwe fietspad in te wijden.

Dankzij het nieuwe fietspad hoeven fietsers niet meer voor de slagbomen te wachten tussen landbouwverkeer. Dat voorkomt gevaarlijke confrontaties tussen kwetsbare verkeersdeelnemers en grote voertuigen. Een mooie mijlpaal voor provincie en gemeente Noord-Beveland.

Zandkreekdam

Dan Kersten woont vlak naast de sluis en is blij dat het fietspad er nu is. “We hebben er lang op gewacht. Dit is dan ook een mooi moment; zeker voor de veiligheid. Je hoeft als fietser niet meer door de slagbomen te kruipen of andere onveilige capriolen uit te halen. Dit is weer een schakel om Zeeland fietsprovincie nummer 1 te maken!”

Uitkijkpunt bij Katse Heule

Er gebeurde nog meer rondom het sluizencomplex. Om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Zierikzee te verbeteren, liet Provincie Zeeland het parkeerterrein aan de oostkant van de Zandkreekdam vorig jaar verwijderen. Op deze parkeerplaats stond een monument dat herinnerde aan de sluiting van de dam. Dit monument heeft een nieuwe plek gekregen bij Katse Heule. Als fietser kun je er even op adem komen en genieten van het uitzicht. Het is bovendien een leerzame locatie: op de informatiepanelen krijg je uitleg over wat je onder water ziet.

Zandkreekdam

100% verkeersveilig, daar gaan we voor

Ongelukken in het verkeer eisen jaarlijks veel slachtoffers. Op de Zeeuwse wegen waren er in 2017 onder de slachtoffers achttien dodelijke slachtoffers te betreuren. Dat moet anders. Daarom besteedt het ROVZ in september 2018 extra aandacht aan verkeersveiligheid. 100% verkeersveilig, daar gaan we voor! Tijdens de Zeeuwse maand van de verkeersveiligheid zijn er allerlei activiteiten. Een compleet overzicht is te vinden op www.rovz.nl.

Zandkreekdam

Foto’s: © Provincie Zeeland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio