22.4 C
De Bilt

Garageboxen en opslaglocaties gecontroleerd op Schouwen-Duiveland om ondermijning tegen te gaan

Op donderdag 10 november zijn een groot aantal opslagboxen, garageboxen en bedrijfsunits op Schouwen-Duiveland gecontroleerd. Tijdens de controle zijn er geen bijzonderheden geconstateerd. De controle is uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met politie en andere controle-instanties, waarbij onder andere speurhonden zijn ingezet.

Reactie burgemeester Jack van der Hoek over opslaglocaties

“Regelmatig blijken opslaglocaties gebruikt te worden voor andere doeleinden dan waar ze eigenlijk voor zijn bedoeld volgens het bestemmingsplan. Het is niet altijd bekend wat zich precies in de boxen afspeelt. In ernstige gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brand- of explosiegevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid. Met het oog op de komende jaarwisseling is tijdens deze controle extra gelet op de opslag van (illegaal) vuurwerk”.

Verhuurders weerbaar maken

De controles hebben een altijd dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van overtredingen en criminele activiteiten, en daarmee ondermijning tegengaan. Aan de andere kant het weerbaarder maken van verhuurders. Met pandeigenaren wordt gekeken hoe het nog veiliger kan, door bijvoorbeeld het opstellen van een goed huurcontract. Ook betalingen via de bank en het geen zaken doen zonder dat huurders hun ID-bewijs hebben overlegd, zorgen voor meer inzicht. Tot slot worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden tot het melden van vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties. Samen met ondernemers zorgen we hiermee voor een weerbare branche.

Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten

Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon staat in voor de anonimiteit. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio