11.9 C
De Bilt

Gemeente Tholen en Heijmans tekenen overeenkomst voor realisatie derde ontsluiting Tholen

Op dinsdag 2 augustus 2022 tekenden gemeente Tholen en Heijmans de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de derde ontsluiting in Tholen. Na een intensief aanbestedingstraject selecteerde de gemeente Tholen Heijmans vanwege de beste prijs-kwaliteit.

Bereikbaarheid stad Tholen

Om de bereikbaarheid van de stad Tholen en het bedrijventerrein te verbeteren wordt er een nieuw kruispunt aangelegd ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286, ter plaatse van het huidige viaduct. Op het kruispunt wordt een ‘Intelligente Verkeersregelinstallatie’ (kortweg iVRI) geplaatst. Ook de Molenvlietsedijk wordt verbeterd. Er komen vrijliggende fiets- en voetpaden.

Beter bereikbaar

Wethouder Corniel van Leeuwen: ‘Met de derde ontsluiting wordt de gemeente beter bereikbaar voor inwoners en bedrijven. Door het tekenen van de overeenkomst met Heijmans maken we nu de stap naar de realisatiefase. Ik verwacht een mooie groen ingepaste verkeersoplossing met tijdens de uitvoering zo min mogelijk overlast voor onze inwoners.’ Marc Coolen, bedrijfsleider Heijmans: ‘Als makers van een gezonde leefomgeving, is Heijmans trotse aannemer voor dit omvangrijke infraproject.’ 

Planning

We verwachten dat we in het najaar buiten aan de slag kunnen met de uitvoering. Voordat de werkzaamheden starten, worden er eerst nog voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zoals het verleggen van kabels en leidingen. En op sommige plekken moeten er bomen verplant worden of groen gekapt. Omwonenden worden voorafgaand aan de werkzaamheden nader geïnformeerd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio