3.6 C
De Bilt

Grondstoffen vanaf nu welkom op nieuwe milieuterrein Harich

Op vrijdagochtend 7 januari 2022 bracht plaatselijk belang Balk Vooruit de eerste grondstoffen naar het nieuwe milieuterrein aan de Houtdijk 1a in Harich. Het milieuterrein vervangt daarmee het tijdelijke terrein aan de eigen Haard in Balk. Het nieuwe milieuterrein is iedere maandag,- vrijdag- en zaterdagochtend geopend. Op de andere dagen kunnen inwoners met hun afval terecht in Lemmer of Joure.

Grondstoffen

Wethouder afval Irona Groeneveld: ‘de afgelopen maanden is hard gewerkt om het milieuterrein in het nieuwe jaar te openen. We zijn blij dat inwoners vanaf nu op dit nieuwe milieuterrein terecht kunnen. Voor inwoners van Balk en Gaasterland is dit de plek om hun afval als grondstof weg te brengen. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk grondstoffen inzamelen.’

Terrein geschikt voor meest voorkomende afvalsoorten

Op het nieuwe milieuterrein kunt u als inwoner terecht met de meest voorkomende afvalsoorten, waaronder: grof- en groenafval, papier, elektrische apparaten, glas, puin, textiel, metaal en hout. Veel van de gebrachte materialen worden hergebruikt voor andere producten en daarom spreken we ook wel van grondstoffen.

Kijk voor een kleine sfeerimpressie en de actuele openingstijden op defryskemarren.nl/milieuterreinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio