13.3 C
De Bilt

Herdenkingsbijeenkomst Stichting Enna ‘Child War Victims‘ zaterdag 3 september 10.45 uur

Stichting Enna is een initiatief van Anne Mil en heeft als doel overleden kinderen te herdenken. Hier is een speciaal hek voor ontworpen waar mensen hun overleden kind kunnen herdenken door een slot aan het hek te hangen. Stichting Enna organiseert elk jaar een herdenkingsbijeenkomst. Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van kinderen die door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen, “Child War Victims’.

Burgemeester Jack van der Hoek is aanwezig om ter nagedachtenis van deze kinderen een slot aan het herdenkingshek te hangen. “Het verlies van een kind is ondraaglijk. Helaas komen er veel kinderen door oorlogsgeweld om het leven. Het is daarom waardevol om ook deze kinderen op deze manier te herdenken, zeker met het oog op de situatie in Oekraïne.”

Stichting Enna

Anne van Mil van Stichting Enna weet als geen ander hoe belangrijk herdenken is. “Wij als lotgenoten weten wat het met je doet als ouders een kind te verliezen. Het raakt ons daarom in het bijzonder hoeveel kinderen er door oorlogsgeweld omkomen en hoeveel ouders met dit leed geconfronteerd worden. Onze harten gaan naar hun uit!”

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 3 september 2022 aan de Koning Gustaafweg Zierikzee. Iedereen is van harte welkom de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen.

Het programma

  • 10.45 uur          Verzamelen monument Stichting Enna Koning Gustaafweg Zierikzee
  • 11.00 uur          Openingswoord Anne van Mil met korte toelichting Stichting Enna en Child War Victims.
  • 11.10 uur          Toespraak burgemeester Van der Hoek.
  • 11.20 uur          Ophangen slotje voor alle Child War Victims door burgemeester Van der Hoek.
  • 11.25 uur          Moment van stilte.
  • 11.30 uur          Afsluiting door Anne van Mil en einde bijeenkomst.
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio