15.1 C
De Bilt

Eerste exemplaar Sport- en cultuurboekje overhandigd in Stavenisse

Op maandag 19 september 2022 overhandigt wethouder Frank Hommel het eerste exemplaar van het ‘Sport en Cultuurboekje’ aan de leerlingen van openbare basisschool de Schalm in Stavenisse. Het boekje wordt ook dit jaar in samenwerking met Sport- en Cultuurimpuls door Jij op Tholen uitgegeven. In het boekje presenteren lokale sport- en cultuurverenigingen zich aan kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Kinderen kunnen bij de verenigingen een proefles volgen om te ontdekken wat er bij hen past.

Kennismaken met activiteiten en verenigingen

Basisscholen die aangesloten zijn bij het project krijgen een boekje uitgereikt voor hun leerlingen. Door middel van het boek kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een sport- en/of cultuurvereniging. Door een kijkje te nemen komen kinderen erachter wat bij hen past en worden zij gestimuleerd om meer deel te nemen aan sport en/of cultuur en worden actiever. Kinderen kunnen samen of alleen meedoen en leren naast de sport of cultuur ook nieuwe vrienden kennen.

Aanmelden proeflessen

Vanaf 20 september 2022 kunnen kinderen zich aanmelden voor de proeflessen via https://www.jijoptholen.nl/SportCultuurImpuls. Vooraf aanmelden is verplicht. De eerste proeflessen starten op maandag 26 september 2022.

Nationale Sportweek

Het boek wordt uitgereikt tijdens de Nationale Sportweek. Tijdens deze week organiseren gemeenten, sportbedrijven en sportclubs in heel Nederland activiteiten om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen. 

Meer informatie over het boekje

Het boekje is binnenkort ook digitaal te lezen via www.jijoptholen.nl. Neem bij algemene vragen over het project contact op via jijoptholen@tholen.nl of telefonisch via 14 0166. Voor specifieke vragen over de aangeboden activiteiten in het boek kan direct contact worden opgenomen met de aanbieder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio