11.7 C
De Bilt

Houblon Ensemble maakt opera toegankelijk

Zierikzee – Op zaterdag 7 september a.s. om 20.00 uur viert het Houblon Ensemble in de Nieuwe Kerk in Zierikzee het tienjarig bestaan. Het ensemble met Zeeuwse connectie brengt opera op toegankelijke wijze, door niet alleen aria’s, duetten of ensembles te zingen, maar door er ook over te vertellen. Zo weet de toeschouwer precies waar de opera of het gezongen deel uit de opera over gaat.

Voorkennis over opera is dus niet nodig. Een ideale manier om kennis te maken met opera. Voor dit jubileumconcert is een selectie gemaakt uit de diverse avondvullende programma’s van het ensemble, aangevuld met een aantal nog niet eerder uitgevoerde werken, onder andere uit Die Zauberflöte en Le Nozze di Figaro van Mozart, La Bohème, Tosca en La Fanciulla del West van Puccini, Macbeth en Rigoletto van Verdi en Les pêcheurs de perles van Bizet.

Houblon Ensemble

Naast de vaste leden van het ensemble, sopraan Marike Verbeek, de in Dreischor wonende bas-bariton Martijn Hop, acteur en verteller Howard van Dodemont en pianist Bert Mooiman, treedt als specials gast Reza Ranjazmay op, een tenor met een prachtige en ontroerende stem, die doet denken aan vervlogen belcanto tijden. Tijdens het operaconcert op 11 mei van dit jaar in het kader van 800 jaar Zierikzee was hij ook te horen. Medeoprichter Martijn Hop zong toen met hem het duet uit de Parelvissers en dat smaakte naar meer.

Zaterdag 7 september 2019 / 20.00 uur

Nieuwe Kerk Zierikzee, Kerkplein 1, Zierikzee

Repertoire: klassieke muziek / opera toegankelijk gebracht

Kaarten: € 15,00 / tot 12 jaar gratis / 12 tot 18 jaar: € 5,00
www.houblonensemble.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio