13.5 C
De Bilt

Inloopavond minibos Kloosterstraat in Sint-Annaland

Gemeente Tholen organiseert op maandag 30 januari tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopavond over o.a. een minibos in de Brede School, Schoolstraat 38 in Sint-Annaland. Tijdens de inloopavond zijn vertegenwoordigers van IVN Natuureducatie, beide basisscholen, natuurouders en de dorpsgemeenschap aanwezig om het ontwerp van het park en het minibos in de Kloosterstraat te presenteren en vragen te beantwoorden.

Ontwerp

Met behulp van IVN Natuureducatie, beide basisscholen, natuurouders en buurtbewoners is het plan uitgewerkt tot een ontwerp. In het ontwerp is het minibosje het hart van het park. Het 200 m2 grote bos krijgt één ingang, een pad van houtsnippers en een buitenlokaal. Het bos wordt aangeplant volgens het principe Tiny Forest, waarbij veel verschillende soorten inheemse bomen en struiken dicht op elkaar worden aangeplant.

Ontwerptekening park Kloosterstraat Sint-Annaland
Ontwerptekening park Kloosterstraat Sint-Annaland – Beeld gemeente Tholen

In de omliggende groenzone komt een pad, een bankje en een klimboom. Langs de trottoirs komen vaste planten en struiken, waarbij gelet wordt op de diversiteit van de planten en hun betekenis voor dieren zoals vlinders en vogels. Het park wordt daarnaast zo ingericht dat het bij extreme neerslag gebruikt kan worden als buffer om de omliggende straten droog te houden.

Aanplant minibos

Op woensdag 15 maart, tijdens Nationale Boomfeestdag, wordt het minibos aangeplant met behulp van leerlingen van beide basisscholen. Ook inwoners zijn welkom om te helpen. De voorbereidingen voor de aanleg van het park starten in de komende weken.

Gift aan de samenleving

Het Tiny Forest is een gift van Rabobank Zeeuwse Delta. Zij hebben vier Tiny Forests aan Zeeuwse inwoners geschonken om te vieren dat Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Oosterschelde in 2022 zijn samengegaan. De Tiny Forests komen in gemeente Tholen, Borsele, Middelburg en Veere.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio