16.1 C
De Bilt

Kinderfietsen inzamelen op Tholen

Het ANWB Kinderfietsenplan is in juni gestart met inzamelacties voor kinderfietsen in Zeeland. De ANWB krijgt van samenwerkende organisaties dit jaar meer verzoeken voor fietsen. Daarom vraagt het ANWB Kinderfietsenplan inwoners van Zeeland om fietsen die niet meer gebruikt worden in te zamelen tijdens de actiedagen of aan te melden via www.anwb.nl/kinderfietsenplan. Op zaterdag 25 juni 2022 kan iedereen op Tholen tussen 10.00 uur en 14.00 uur zijn of haar gebruikte fiets naar het Leger des Heils aan de Sportlaan 3 in Sint-Maartensdijk brengen. Wethouder Corniel van Leeuwen levert om 10.00 uur de eerste fiets in.

Aantal aanvragen neemt snel toe

Dat het aantal aanvragen voor deze fietsen snel toeneemt merken ook de vrijwilligers bij de lokale fietsinzamelpunten en werkplaatsen in Zeeland. “Een eigen fiets is niet voor elk kind vanzelfsprekend door de financiële situatie thuis. Een eigen fiets is waardevol voor een kind, het geeft zelfstandigheid en vrijheid, ze kunnen zelf naar school, vrienden of andere activiteiten fietsen. Daarnaast is het ook belangrijk dat kinderen veilig deelnemen in het verkeer.

Poster actie Oosterschelde kinderfietsen
Poster actie Oosterschelde

ANWB

Om echt goed te fietsen moeten ze meters maken op de fiets”, stelt Inge Veliscek, projectleider ANWB Kinderfietsenplan. Sinds een aantal weken komen er ook aanvragen voor Oekraïense kinderen bij. Dit zijn kinderen die met hun gezin het dagelijkse leven in Nederland proberen op te pakken, deze kinderen gaan naar school en hebben een eigen fiets nodig. In de provincie zijn al tientallen kinderfietsen geschonken aan Oekraïense kinderen door onze lokale partners.

Het ANWB Kinderfietsenplan

Het ANWB plan, opgericht in 2015, stimuleert Nederlanders om hun ongebruikte fiets te doneren aan kinderen die vanwege de financiële situatie thuis geen eigen fiets hebben. Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren ruim 50.000 fietsen ingezameld en uitgedeeld aan kinderen. Geholpen door ANWB-vrijwilligers en lokale maatschappelijke organisaties krijgen ongebruikte fietsen een tweede leven. Via partners zoals Leergeld Nederland worden de fietsen geschonken aan kinderen die deze het hardst nodig hebben. De ANWB ondersteunt deze maand de campagne ‘Geen kind achterop!’ van Leergeld Nederland, in dit kader worden meerdere fietsinzamelingsacties georganiseerd. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio