20.3 C
De Bilt

Kom in de Kas op zaterdag 1 april en ontmoet jouw Groene Liefde!

Schouwen-Duiveland – Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga op zaterdag 1 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio Schouwen-Duiveland openen zes bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Jouw Groene Liefde is dichterbij dan je denkt

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. In regio Schouwen-Duiveland doen zes bedrijven mee met hele uiteenlopende teelten maar ook in de wijzen van telen (inrichting en techniek) zit veel verschil. Gebroeders van Duijn heeft zich gespecialiseerd in het telen van aubergines. Bij Westdijk’s Kwekerijen kweken ze varens.

Wist je dat varens vuile lucht filteren en zuiver zuurstof produceren. In het seizoen, van eind april t/m eind september, telen Fruitboerderij Remeeus diverse soorten zachtfruit, die te koop zijn bij de automaat op het terrein. Ga kijken bij Frisk-Frutergard, zij maken gebruik van een verspeenrobot en hun aardbeien zijn de te koop in de Vitamineschuur. Bij Kwekerij Stouten kun je de komkommers zien hangen aan de planten.

Ook wordt de biomassacentrale in Sirjansveld opengesteld, een uniek project waarbij uit houtige biomassa niet alleen warmte, maar ook CO2 wordt gewonnen. Dat is niet eerder op deze schaal en met een installatie van 7 megawatt gedaan.

Zo groeit een aubergine in de kas
Zo groeit een aubergine in de kas – Foto: Rolf van Koppen Fotografie

Activiteiten

Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er wordt op alle bedrijven van alles georganiseerd zoals een kok die aubergines bereidt, komkommerhapjes proeven, proeven van zachtfruit en voor de kinderen schminken, kleuren en meedoen aan een speurtocht/quiz.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Schouwen-Duiveland nemen zes bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Bedrijven liggen op fietsafstand van elkaar. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via FacebookInstagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio