14.3 C
De Bilt

Landbouwweg Poortvliet geopend (N286)

Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van gemeente Tholen openden vandaag de nieuwe landbouwweg tussen de Geerweg en de Lange Zandweg in Poortvliet (N286). De verkeersveiligheid en doorstroming op de N286 wordt hierdoor enorm verbeterd.

Vlotte doorstroming

De rondweg Poortvliet werd de laatste jaren steeds drukker met landbouwverkeer. Dit leidde onder andere tot klachten bij inwoners en drukke verkeerssituaties. Om de verkeerssituatie te verbeteren is er langs de rondweg Poortvliet een parallelweg aangelegd, specifiek voor landbouwverkeer. De landbouwweg zorgt voor een vlotte doorstroming op de rondweg en een betere verkeersveiligheid.

Ook voor fietsers wordt het veiliger. Naast de landbouwweg wordt een vrijliggend fietspad aangelegd. Het fietspad wordt aangelegd vanaf de huidige fietsafsluiting op de Lange Zandweg naar de rotonde in de Stoofstraat. Het nieuwe fietspad scheidt het fietsverkeer van landbouwvoertuigen. Om ruimte te maken voor het fietspad, is de geluidswal naast de N286 vervangen door een geluidsscherm.

Blij met nieuwe landbouwweg

Gedeputeerde Harry van der Maas is blij met de nieuwe landbouwweg: “Na jaren hard werken ben ik heel blij dat de nieuwe landbouwweg in Tholen is gerealiseerd. De verkeersveiligheid en doorstroming op de N286 wordt hierdoor enorm verbeterd. Ook voor fietsers zal het veiliger worden. Een mooie vooruitgang voor Tholen en omgeving!”. Wethouder van Leeuwen sluit zich aan bij deze woorden en spreekt van een belangrijke stap vooruit: “Ik ben blij met de opening van deze landbouwroute.

Het draagt vooral bij aan de verkeersveiligheid voor onze inwoners en bezoekers. Na de mijlpalen van de opening van de derde aansluiting en de fietstunnel rondom de N286 is dit een mooie kers op de taart. Fijn hoe we samen met alle partijen hier invulling aan hebben gegeven. De wens blijft om ook het stuk tussen Poortvliet en het Stenen Kruis van een landbouwroute te voorzien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio