13.8 C
De Bilt

Voor meer en beter opgeleide digitale professionals geeft provincie Zeeland €72.790 subsidie voor Zeeuwse arbeidsmarkt

Zeeland kent een grote krapte aan goed gekwalificeerd personeel, ook in de ICT-sector en in beroepen waarvoor digitale vaardigheden van belang zijn. HZ University of Applied Sciences en Scalda willen toewerken naar een plan dat erop gericht is om meer en beter gekwalificeerde  digitale professionals voor de Zeeuwse arbeidsmarkt klaar te stomen. Hiervoor ontvangen ze een subsidiebedrag van €72.790.

Beter gekwalificeerde en meer digitale professionals

Digitaal goed onderlegde professionals en goed gekwalificeerde ICT’ers zijn van groot belang voor de Zeeuwse economie. Zeeland heeft behoefte aan goed opgeleide arbeidskrachten met digitale vaardigheden om organisaties, zowel publieke als private, gezond en weerbaar te houden in de digitaliserende samenleving. Deze uitdaging loopt dan ook dwars door alle Zeeuwse economische sectoren.

HZ en Scalda

HZ en Scalda gaan aan de slag met een zogenaamde Human Capital Agenda. Samen met het bedrijfsleven, en vanuit de vraag van het bedrijfsleven, gaan zij toewerken naar een concrete agenda en uitvoeringsprogramma om gerichte, duurzame oplossingen te ontwikkelen die zorgen voor meer en meer adequaat opgeleide professionals. De betrokkenheid vanuit het Zeeuwse bedrijfsleven is groot, meer dan 15 mkb en grote bedrijven hebben uitgesproken een actieve rol te willen pakken bij het ontwikkelen van de aanpak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio