10.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Nationale Balkon Beweegdag in gemeente Tholen

Tholen – Vrijdag 4 juni 2021 is het de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag van het Nationaal Ouderenfonds en partners. Binnen de richtlijnen van het RIVM wordt het balkonfeest gevierd met bewegen op muziek en een quiz! In gemeente Tholen werken buurtsportcoaches van Jij op Tholen en sport- en beweegleiders deze dag samen om ouderen in het zonnetje te zetten. Hierbij draait het om verantwoord en laagdrempelig bewegen, een gezellige ochtend op “afstand” en iets doen met én voor elkaar.

Veilig bewegen op een klein oppervlakte

Tijdens Balkon Bewegen is het mogelijk om veilig te bewegen op een klein oppervlakte. Het is een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en samen met medebewoners plezier aan kan beleven. Het Ouderenfonds organiseert deze dag samen met de VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches en haar ambassadeurs.

Met én voor elkaar

Ouderen ervaren Balkon Bewegen als een manier om gezond te blijven op een kleine ruimte. In gemeente Tholen is de ambitie om meer mensen in beweging te krijgen, maar ook plezier met elkaar te hebben.

Dagindeling

In Sint-Annaland staan de beweegleiders in de binnentuin van het complex Annahof om 11.00 uur. In Sint-Maartensdijk staan de beweegleiders bij Maartenshof aan de kant van de parkeerplaats om 10.15 uur. De deelnemers staan op hun balkon met stoel of in de binnentuin/grasveld bij een stoel. In de Sint-Maartensdijk komen ook beide kinderopvangen met de kinderen deelnemen aan het bewegen. Samen bewegen verbindt!

Bij slecht weer gaat de activiteit niet door!

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio