20.7 C
De Bilt

Op Nationale Naturalisatiedag heet Gemeente Schouwen-Duiveland nieuwe Nederlanders welkom

In december wordt de nationale naturalisatie dag weer gehouden. Tijdens deze dag wordt een bijeenkomst georganiseerd voor mensen die de Nederlandse nationaliteit hebben verkregen. Ook de gemeente Schouwen-Duiveland doet hieraan mee. Burgemeester Van der Hoek heet op donderdag 15 december  een aantal nieuwe Nederlanders welkom in het Stadhuismuseum in Zierikzee 

Koninklijk Besluit voor naturalisatie

Voor de ceremonie zijn verscheidene nieuwe Nederlanders uitgenodigd. Zij hebben in 2022 het Nederlanderschap verkregen. Hier is een Koninklijk besluit voor nodig. De nieuwe Nederlanders zijn onder meer afkomstig uit Syrië, Oekraïne en Roemenië.

Rechten en plichten

De Naturalisatiebijeenkomst is in 2005 ingesteld om het verkrijgen van het Nederlanderschap extra cachet te geven. Het bezit van de Nederlandse nationaliteit is immers meer dan alleen het bezit van een Nederlands paspoort. Het betekent ook dat de nieuwe Nederlander instemt met alle rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. Dat houdt onder meer in dat de nieuwe Nederlanders stemrecht hebben. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio