13.3 C
De Bilt
donderdag, 30 maart 2023

Netwerkbijeenkomst gezonde (voedsel)omgeving op 29 maart in Heinkenszand

Gezond eten is belangrijk, zeker voor opgroeiende kinderen. Maar hoe creëer je een gezonde (voedsel-)omgeving binnen het onderwijs? Op 29 maart organiseert Jong Leren Eten Zeeland een netwerkbijeenkomst over dit onderwerp voor medewerkers van kinderopvanglocaties, basisscholen, voortgezet onderwijs, mbo en speciaal onderwijs in Zeeland. De netwerkbijeenkomst is in Vergader- en Congrescentrum De Stenge, Stengeplein 1 in Heinkenszand, van 16.00 tot 20.30 uur.

Lezing onder genot van gezonde maaltijd

Professor Jaap Seidell trapt de bijenkomst af met een inspirerende lezing over voedseleducatie, onder het genot van een lichte, gezonde maaltijd. Seidell doet al bijna twee decennia onderzoek naar voeding bij kinderen. Zijn boodschap: kinderen moeten zelf ervaren waar hun eten vandaan komt én hoe je daar een lekker en gezond maal van kunt maken.

Tafelgesprekken

Na de lezing volgen twee rondes met in totaal 8 tafelgesprekken over geslaagde praktijkvoorbeelden. Een thema van de tafelgesprekken is moestuinieren; hoe pak je dat aan op het kinderdagverblijf, of juist op het voortgezet onderwijs en mbo? Andere thema’s zijn gezond ontbijt en lunch op school en de aanpak ‘Gezonde School’, waarmee je de gezondheid van leerlingen blijvend en effectief kan verbeteren. Of schuif aan bij het tafelgesprek over de campagne ‘Wie jarig is, viert feest’, dat erop gericht is om traktatiebeleid op scholen om te zetten in een feestbeleid.

Deelname aan de netwerkbijeenkomst is gratis. Bekijk het volledige programma en meld je aan via: www.ivn.nl/gezondevoedselomgeving

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio