1.9 C
De Bilt

Nieuwe woonconcepten in Scharendijke en Zierikzee

Voor veel mensen is het tegenwoordig moeilijk om een woning te vinden. Ook op Schouwen-Duiveland is dit het geval. Daarom willen we eind 2024 starten met de bouw van nieuwe woonconcepten voor verschillende doelgroepen in Scharendijke en Zierikzee.

Krappe woningmarkt

Net als in de rest van het land, hebben we op Schouwen-Duiveland te maken met een krappe woningmarkt. Starters komen moeilijk aan een woning. Ouderen stromen moeizaam door naar een levensloopbestendige woningen. Ook zijn er woningen nodig voor mensen die met spoed een huis nodig hebben (spoedzoekers) en statushouders.

Woonconcepten

Daarnaast worden er in de gemeente sinds april vorig jaar Oekraïense vluchtelingen opgevangen in gemeentelijke opvanglocaties of bij mensen thuis. Als zij hier langere tijd willen en mogen blijven, moeten we zorgen dat er ook voor hen passende opvang of (in de toekomst) huisvesting is.

Modulaire woningen

Om ervoor te zorgen dat er voor deze doelgroepen geschikte woonconcept komt, wil de gemeente samen met Zeeuwland ‘modulaire’ woningen realiseren. Aan de achterzijde van de Elkerzeeseweg in Scharendijke, ten zuiden van de voetbalvelden, willen we 60 sociale huurwoningen plaatsen. In Zierikzee, op de grond waar de opvanglocatie Cornelia nu staat, willen we 90 sociale huurwoningen realiseren. Deze modulaire woningen zijn snel te bouwen, duurzaam en zien er fraai uit.

Op dezelfde locatie in Scharendijke wordt ook gekeken naar de mogelijkheden voor het bouwen van enkele tientallen koopwoningen.

Informatiebijeenkomsten op 2 en 3 oktober

Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomsten over de modulaire woonconcepten. Voor Scharendijke is deze op maandag 2 oktober om 19.00 uur in Dorpshuis de Putmeet. Op dinsdag 3 oktober om 19.00 uur worden de plannen voor Zierikzee toegelicht in de Burgerzaal van het gemeentehuis.

Aanmelden

Voor de informatiebijeenkomsten moeten inwoners zich aanmelden. Dit kan tot en met 30 september.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 2 oktober (Scharendijke) kan via https://forms.office.com/e/gmfnqD0GfC of bijgevoegde QR-code.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 3 oktober (Zierikzee) kan via https://forms.office.com/e/1h7epx39AD of bijgevoegde QR-code.

QR code Zierikzee. Foto: gemeente schouwen-duiveland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio