16.5 C
De Bilt

NK-Tegelwippen Gemeente Schouwen-Duiveland inclusief gratis Tegeltaxi

De gemeente Schouwen-Duiveland doet dit jaar voor de eerste keer mee aan het NK-Tegelwippen. In het kader van deze campagne start de gemeente, als eerste Zeeuwse gemeente, in augustus met een Tegeltaxi, die gratis gewipte tegels van inwoners komt ophalen.

Hoe werkt de Tegeltaxi?

De tegeltaxi rijdt van augustus tot oktober, er zijn in deze periode 3 momenten beschikbaar waarop jij je tegels kunt laten ophalen:

Data tegeltaxi:

– Dinsdag 16 augustus

– Dinsdag 13 september

– Dinsdag 18 oktober

Spelregels tegeltaxi:

  • Neem contact op met de servicelijn van de gemeente (0111) 452 000
  • Laat je gegevens achter en geef aan op welke dag (1 van de 3) de tegels opgehaald kunnen worden.
  • Op de geselecteerde dag komt de gemeente jouw tegels tussen 08:30 en 16:00 uur ophalen.
  • Vervang je verggenomen verharding door groen.
  • En meld je gewipte tegels aan op www.NKtegelwippen.nl met een voor en na foto van jouw gewipte tegels!

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 11 uur voorafgaand aan de betreffende ophaaldag.

Voor verdere specifieke informatie over deze actie kunt u de website van de gemeente raadplegen www.schouwen-duiveland.nl/nieuws-en-actualiteiten/vervangt-u-tegels-voor-groen

Over het NK-tegelwippen

Het Nederlands kampioenschap tegelwippen is nog steeds bezig: tot 31 oktober strijden meer dan 100 gemeentes tegen elkaar, ook de gemeente Schouwen-Duiveland doet dit jaar mee. De actie maakt deel uit van de landelijke campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Er is dus sprake van rivaliteit.

De gemeente Schouwen-Duiveland is uitgedaagd door de gemeente Tholen. Alleen daarom al roepen we inwoners van Schouwen-Duiveland op om hun tegels te wippen en deze vooral ook te melden via de website: www.tegelwippen.nl/meedoen. Tegels worden dan meegeteld met de tegelteller van Schouwen-Duiveland. Daar kun je ook terecht voor inspiratie voor groen in je tuin. Welke planten je het beste kunt gebruiken, of voor advies.

Waarom NK-tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio