9.6 C
De Bilt

NME Schouwen-Duiveland deelt gratis plantjes uit voor gewipte tegels op Stadsboerderij De Punt

De gemeente Schouwen-Duiveland doet dit jaar voor de eerste keer mee aan het NK-Tegelwippen. In het kader van deze campagne opent NME Schouwen-Duiveland in samenwerking met Stadsboerderij De Punt in Zierikzee een tijdelijk inleverpunt voor gewipte tegels. Bij inlevering van deze tegels ontvangen inwoners een gratis plantje retour.

Hoe werkt de tegel-inleverservice?

Op elke doordeweekse dag, van 10.00 tot 15.00 uur kan je je gewipte tegels kwijt bij de milieustraat van Stadsboerderij De punt in Zierikzee (ingang bij de Mierenweg). Bij het inleveren krijgen inwoners als bedankje een gratis plantje.

Over het NK-tegelwippen

Het Nederlands kampioenschap tegelwippen is nog steeds bezig: tot 31 oktober strijden meer dan 100 gemeentes tegen elkaar, ook de gemeente Schouwen-Duiveland doet dit jaar mee. De actie maakt deel uit van de landelijke campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Er is dus sprake van rivaliteit.

De gemeente Schouwen-Duiveland is uitgegaagd door de gemeente Tholen. Alleen daarom al roepen we inwoners van Schouwen-Duiveland op om hun tegels te wippen en deze vooral ook te melden via de website: www.tegelwippen.nl/meedoen. Tegels worden dan meegeteld met de tegelteller van Schouwen-Duiveland.

Waarom NK-tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio