17 C
De Bilt

27 april: officiële opening zwembad Haestinge

Sint-Maartensdijk – Het gemeentelijke zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk heeft een flinke opknapbeurt gehad. Op donderdag 27 april, Koningsdag, gaat het zwembad weer open. Om 13.00 uur is de officiële, feestelijke opening door wethouder Frank Hommel en twee kinderen. Iedereen is hierbij van harte welkom. Na de opening kan er natuurlijk worden gezwommen. Deze dag is er gratis toegang.

Kinderen zonder zwemdiploma moeten zwembandjes aan en krijgen alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Kinderen met een zwemdiploma krijgen een groen polsbandje aan.

Opening op parkeerplaats

De opening vindt plaats op de parkeerplaats bij de ingang van het zwembad (Sportlaan 2D Sint-Maartensdijk). We vragen daarom om zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Met borden wordt gewezen op een parkeerplek in de buurt.

Renovatie

Het belangrijkste onderdeel van de renovatie is de vernieuwing van de zwembadbak. Ook de gebouwen er omheen, de kleedkamers en de toiletvoorzieningen, zijn vanaf de fundering helemaal opnieuw opgebouwd. De zwembadinstallatie is vernieuwd en is voorzien van zonnecollectoren en -panelen. Daarnaast is het parkeerterrein bij het zwembad volledig opnieuw ingedeeld. Op het zwembadterrein stonden diverse speeltoestellen: een schommel, trampoline en een tafeltennistafel. Die komen weer terug. Inmiddels staan er 26 grote bomen en volgen nog veel andere struiken en bomen langs de randen van het zwembadterrein en op het parkeerterrein. Ook wordt een nieuw grasveld aangelegd.

Werkzaamheden Sportlaan

Voor 27 april zijn de werkzaamheden aan het parkeerterrein bij het zwembad en bij de ingang van het zwembad klaar. Het werk aan de kruising Molendijk-Sportlaan is half mei klaar. Na de zomervakantie zijn er ook nog werkzaamheden in de Sportlaan. Het gaat om het deel vanaf het nieuwe parkeerterrein tot aan het sport- en gemeenschapscentrum Haestinge. Dit werk kan pas na de zomervakantie worden uitgevoerd, omdat eerst een waterleiding moet worden verlegd.

Doe mee met de kleurplatenwedstrijd

Om de opening te vieren kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. Ze kunnen één van de tien spetterprijzen winnen. Twee winnaars mogen, samen met wethouder Frank Hommel, het zwembad officieel openen op 27 april om 13.00 uur.

De kleurplaten worden uitgedeeld op de basisscholen in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. De kleurplaat ligt ook bij de receptie van het gemeentehuis in Tholen, in sport- en gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk en in het dorpshuis in Sassegrave. Of download de kleurplaat via www.tholen/nl/zwembaden onder de kop ‘Kleurplatenwedstrijd zwembad Haestinge’.

Inleveren kleurplaat

Inleveren kan tot en met 19 april bij de scholen in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse, de receptie van het gemeentehuis in Tholen, het dorpshuis Sassegrave in Scherpenisse en in het sport- en gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk. De wedstrijd wordt georganiseerd door de gemeente en de dorpstafel Sint-Maartensdijk/Scherpenisse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio