9.4 C
De Bilt

Ondernemerskring en gemeente samen voor opzet vacaturebank

Schouwen-Duivenland – Voor veel Zeeuwse en dus ook bedrijven op Schouwen-Duiveland is het lastig om aan personeel te komen. Andersom is het voor werkzoekenden een behoorlijke uitdaging om de juiste vacature te vinden, omdat het vacatureaanbod op veel verschillende manieren wordt aangeboden, zoals een vacaturebank. Hierdoor vinden werkgevers niet snel genoeg het juiste personeel en wordt de arbeidsmobiliteit binnen Zeeland geremd. Ook werkzoekenden van buiten Zeeland weten dikwijls de weg naar Zeeuwse banen niet te vinden.

Vacaturebank met gebundelde krachten

Daarom hebben de Ondernemerskring Schouwen-Duiveland en de gemeente Schouwen-Duiveland hun krachten gebundeld en zijn de samenwerking met ZeeuwseVacaturebank.nl aangegaan. Dit heeft geresulteerd in een overkoepelende centrale plek voor alle Zeeuwse vacatures, opdrachten en stageplaatsen. Een laagdrempelige vacaturebank met goede selectiemogelijkheden op regio, opleidingsniveau, branche, etc. Een initiatief dat bovenstaande problemen m.b.t. vacatures aanpakt en zorgt dat jongeren niet buiten de provincie hoeven te zoeken.

Schouwen-Duiveland

De regio Schouwen-Duiveland krijgt hierbinnen een extra opvallende plek. Door deze samenwerking staat op  www.ikhebeenband.nl een specifiek overzicht van het vacatureaanbod op Schouwen-Duiveland. ZeeuwseVacaturebank.nl zorgt dat deze vacatures ook in het totale aanbod worden meegenomen.

Gratis vacatures plaatsen

De werkgevers op Schouwen-Duiveland kunnen hun vacatures gratis op deze vacaturebank plaatsen. Bijna 700 Zeeuwse werkgevers zijn hen al voorgegaan en plaatsen gratis hun vacatures, opdrachten en stageplaatsen. Per maand wordt ZeeuwseVacaturebank.nl door bijna 20.000 mensen bezocht. En dat terwijl ZeeuwseVacaturebank.nl pas eind mei is gelanceerd.

Initiatief De Zeeuwse Connectie

Het is een initiatief van netwerk ‘De Zeeuwse Connectie’, ondersteund door de provincie Zeeland en diverse Zeeuwse organisaties en werkgevers. Een plek van vacatures groter wordt en werkgevers sneller in contact brengt met werkzoekenden. Diverse bedrijven op Schouwen-Duiveland doen al mee. Syntess, De Zeeuwse Stromen, Saman, Omoda, Deurloo Interieurhuys, autobedrijf De Nobelpoort, YourSurprise en de gemeente Schouwen-Duiveland hebben hun vacatures al geplaatst. Syntess en ook de gemeente Schouwen-Duiveland zijn zelfs partners van de online vacaturebank. Werkgevers die hun vacature willen plaatsen kunnen dit doen door naar de website www.ikhebeenband.nl/vacatures te gaan. Het plaatsen van vacatures is geheel gratis.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio