11.7 C
De Bilt

Open Monumentendag 2018 op schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland – Zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. Overal op Schouwen-Duiveland zijn dan veel monumenten gratis te bezoeken. Het zou fantastisch zijn als zoveel mogelijk monumenten op deze dag voor het publiek geopend zijn. Zo kan iedereen genieten van het historische erfgoed op Schouwen-Duiveland!

Top 10 aantal bezoekers 2017

Open Monumentendag 2017 had als thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Monumentenstad Zierikzee wist traditiegetrouw veel bezoekers te trekken. Ook de monumenten en activiteiten in en rondom Burgh-Haamstede werden druk bezocht. Al met al werd Open Monumentendag op Schouwen-Duiveland door circa 15.000 mensen bezocht. Hiermee bereikte Schouwen-Duiveland in 2017 de landelijke top tien van drukst bezochte gemeenten in Nederland. Een prestatie die we in 2018 graag willen herhalen!

 

Thema ‘In Europa’

Het landelijke thema is dit jaar ‘In Europa’. Vanwege de 65 jarige herdenking van de Watersnoodramp is dit thema vertaald naar ‘De Ramp en de Europese hulpverlening’. In dit kader is gekozen om de kernen van Duiveland (Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk en Sirjansland) extra aandacht te geven. In 2016 was dit Brouwershaven en in 2017 Burgh-Haamstede.

 

Uitnodiging deelname

Mensen met een monument worden van harte uitgenodigd om deel te nemen en hun monument op zaterdag 8 september gratis voor het publiek open te stellen. Ze kunnen dit doen door voor 11 juni een mail te sturen naar carina.verlinde@schouwen-duiveland.nl.

 

Website Erfgoedplatform

Op de website van het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland (https://erfgoedschouwenduiveland.nl/open-monumentendag) wordt een overzicht van alle opengestelde monumenten en de diverse activiteiten geplaatst.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio