6.9 C
De Bilt

Plukbonnen verkrijgbaar op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland – Vanaf woensdag 21 juli zijn er plukbonnen verkrijgbaar op Schouwen-Duiveland. In de zomermaanden staan verschillende akkerranden prachtig in bloei. Mensen die voor € 15 een plukbon aanschaffen kunnen het hele seizoen bloemen langs de akkers plukken. Dit levert niet alleen een mooi boeket op: het draagt ook bij aan het voortbestaan van de kleurrijke akkerranden op Schouwen-Duiveland.

Biodiversiteit

De afgelopen drie jaar heeft de gemeente geld beschikbaar gesteld om de biodiversiteit in het buitengebied te bevorderen door de aanleg van bloemenranden langs akkers. De aanleg van bloem- en kruidenrijke akkerranden in het agrarisch gebied is één van de manieren om de biodiversiteit te herstellen. De bloemen zorgen voor leefgebieden voor onder andere bijen en vlinders en bieden beschutting aan vogels en kleine zoogdieren.

Bloemrijke akkerranden in stand houden

Met de opbrengst van de plukbonnen worden meer akkerranden op Schouwen-Duiveland gerealiseerd. De bonnen zijn te verkrijgen bij verschillende supermarkten en recreatiebedrijven op het eiland. Langs de akkerranden staan ook informatiebordjes, inclusief qr-codes voor een donatie naar keuze. Meer informatie is te vinden op www.boerenbloem.nl.

Samenwerking

Dit project is tot stand gekomen door verschillende partijen die het belang van meer biodiversiteit onderschrijven en dit project een warm hart toedragen. De samenwerkende partijen bestaan uit Stichting Zonnestraal, Imkervereniging, lokale agrariërs, Nireas Groep, Van Ieperen, Hiswa-Recron en verschillende supermarkten op het eiland. Er zijn ongeveer 15 agrariërs die een deel van hun akker inzaaien met een bloemenmengsel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio