14.1 C
De Bilt

Provincie stimuleert gemeenten om bushaltes toegankelijk te maken​.

Zeeland – De Provincie Zeeland vindt het belangrijk dat bushaltes toegankelijk zijn voor reizigers met een beperking. De Provincie heeft de afgelopen jaren belangrijke haltes in haar beheer aangepakt. Denk aan een opgehoogd perron voor reizigers in een rolstoel en geleidelijnen voor reizigers met een visuele beperking. Met een subsidieregeling wil de Provincie ook gemeenten stimuleren om bushalten toegankelijk te maken. De Provincie trekt hiervoor ruim € 800.000 uit.

Flinke stap vooruit

Zeeland wil een toegankelijke provincie zijn. Het is een uitdaging om ervoor te zorgen dat ook mensen met een beperking gebruik kunnen maken van het OV. Daarom regelen we dat minimaal één halte per dorp, wijk of kern toegankelijk is voor mensen met een beperking. Dat gaat om haltes bij ziekenhuizen en busknooppunten, maar ook om halten langs straat of weg. Volgens die filosofie heeft de Provincie de afgelopen jaren ruim veertig bushaltes in haar beheer toegankelijk gemaakt. De Provincie wil dat ook andere wegbeheerders versneld aan de slag gaan om bushaltes aan te pakken. Daarom stelt de Provincie nogmaals een subsidieregeling open.

Gedeputeerde Harry van der Maas verwacht veel van de regeling. “Het is belangrijk dat mensen dichtbij huis op de bus kunnen stappen. Vorig jaar hebben we de interesse gepeild voor deze regeling en het merendeel van de gemeenten was enthousiast. Ik denk dan ook dat we met deze regeling een flinke stap vooruit zetten om ervoor te zorgen dat kernen en wijken meer toegankelijke haltes krijgen. Zo kunnen ook reizigers met een beperking steeds makkelijker gebruik maken van het OV.”

Hoe werkt de regeling?

Gemeenten die haltes willen opknappen, kunnen hiervoor maximaal 50% van de kosten terugkrijgen (met een maximum van € 25.000 per halteplaats). Gemeenten hebben tot 1 juli 2019 de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Behandeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst en zolang het budget toereikend is. De haltes moeten voor 1 juli 2020 zijn opgeknapt.

bron: www.zeeland.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio