19 C
De Bilt

Start renovatie rioolwaterzuivering De Verseput bij Kerkwerve door Waterschap Scheldestromen

In april start waterschap Scheldestromen met de renovatie van de rioolwaterzuivering aan de Verseputseweg bij Kerkwerve. Het bouwkundig en civiele werk is gegund aan Leenhouts Aannemings-Bedrijf B.V. uit Oostburg. De elektrotechnische werkzaamheden worden uitgevoerd door Paree B.V. Elektro-Telecom uit ‘s-Heerenhoek. Xylem Water Solutions Nederland BV uit Dordrecht voert de werktuigbouwkundige werkzaamheden uit en de procesautomatisering wordt geprogrammeerd door Croon Wolter & Dros uit Dordrecht. Volgens planning is het werk medio 2024 gereed. Na de renovatie kan de zuivering er weer zo’n 20 jaar tegen aan. De kosten voor dit project bedragen in totaal 8,1 miljoen euro. 

Werkzaamheden 

Op de rioolwaterzuivering vernieuwen we verschillende civiele, elektrotechnische en werktuigbouwkundige onderdelen van de installatie. De elektrotechnische installatie die de zuivering voorziet van elektriciteit, wordt volledig vernieuwd. Ook de beluchtingsplaten en luchtleidingen in de tanks vervangen we volledig. Via deze beluchtingsplaten dienen we zuurstof toe dat nodig is voor het zuiveringsproces. Verder vernieuwen we de installaties van het ontvangstwerk waar het afvalwater via persleidingen de zuivering binnenkomt. Het water uit de kernen Zierikzee, Kerkwerve, Brouwershaven, Dreischor, Zonnemaire, Schuddebeurs en Noordgouwe wordt aangevoerd op de rioolwaterzuivering De Verseput.

Renoveren van aantal tanks

Een aantal tanks gaan we renoveren en zetten we één voor één leeg om schoon te maken en als het nodig is herstellen we gelijktijdig het betonwerk. Tanks zijn grote bassins waar het rioolwater stap voor stap wordt gezuiverd. We voorzien de tanks van een coatinglaag ter bescherming van het beton. Verder vervangen of herstellen we de noodzakelijke mechanische delen in de tanks zoals mixers, voortstuwers, pompen en meetinstrumenten.

Op de slibbuffertank brengen we een afdekking aan waarbij de lucht via een filter wordt gezuiverd. In de slibbuffertank vangen we het restmateriaal op uit het zuiveringsproces. Dit slib gaat naar onze biogascentrale op de rioolwaterzuivering in Ritthem. Verder treffen we diverse tijdelijke voorzieningen zodat de zuivering 24/7 door kan blijven werken.  

Mogelijke hinder 

Vanzelfsprekend proberen we de hinder die bij de uitvoering van de werkzaamheden ontstaat, zoveel mogelijk te beperken. Het bouwverkeer zal via de Provincialeweg en de Verseputseweg van en naar de rioolwaterzuivering rijden. De werkzaamheden worden van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur uitgevoerd. 

Afvoer rioolwater 

Tijdens de werkzaamheden wordt rioolwater vanuit de kernen gewoon afgevoerd en verwerkt op de rioolwaterzuivering. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio