14.5 C
De Bilt

Scholen op Schouwen-Duiveland en Walcheren strijden tegen textielafval

Van 20 mei tot en met 13 juni vindt de Textiel Race Schouwen-Duiveland en Walcheren plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk textiel te hergebruiken, repareren en in te zamelen. De school die de meeste punten scoort, wint ook nog eens een hele gave hoofdprijs. Zo maakt de Textiel Race het hergebruiken, repareren en inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 20 mei en 13 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een gebruikte trui, uw sokken, gebruikte gordijnen of een gebruikte handdoek.

U kunt scholen helpen!

Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. We maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een hele mooie hoofdprijs. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals Iron Roots, LABFRESH, Mud Jeans en Loop.a Life.

De scholen die in Walcheren en Schouwen-Duiveland meedoen zijn; Eben Haëzerschool (Oostkapelle), Joos van Larenschool (Arnemuiden), De Oostersburcht (Oosterland), De Goede Polder (Vrouwenpolder), Boazschool (Meliskerke), De Omnibus (Vlissingen), Theo Thijssenschool (Vlissingen), CBS J.L. de Jonge (Zierikzee), CBS Onder de Wieken (Burgh-Haamstede) en Palmenhof (Middelburg). De race is een initiatief in samenwerking van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met het Curitas en de ZRD. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio