22 C
De Bilt

Schone Schelde 2023

Ouwerkerk – In heel Zeeland stropen honderden vrijwilligers op zaterdag 11 maart de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie langs de dijken en strandjes van de Wester- en Oosterschelde. Doe je mee?

Schone Schelde

Op zaterdag 11 maart worden de strandjes bij de Schelphoek en bij Ouwerkerk tussen 10.00 en 12.00 uur weer vrij gemaakt van aangespoeld afval! Natuur- en Milieueducatie Schouwen-Duiveland (NME SD) zorgt voor opruimmaterialen en hesjes.De start is op beide locaties op 10.00 uur, natuurlijk met een bakje koffie of thee. Wethouder Ankie Smit opent de actie bij het strandje van de Schelphoek. Daarna kan het opruimen beginnen! Het programma duurt tot ongeveer 12.00 uur. 

Meedoen?

Op de homepagina van NME SD vind je bij ‘agenda’ een aanmeldformulier voor deze opruimactie, te vinden via: www.nmesd.nl

Meer informatie over Schone Schelde:

Inwoners van Zeeland hebben zich er vast wel eens over verbaasd: de enorme hoeveelheden troep die er soms aanspoelen op de strandjes en tegen de oevers van de Schelde. Tijdens opruimacties van Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, enkele gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties pakken inwoners, natuurbeheerders en medewwerkers het zwerfafval langs het water aan. Op de eerste of tweede zaterdag in maart stropen honderden vrijwilligers jaarlijks de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie: Schone Schelde.

   

De Schone Schelde op Schouwen-Duiveland wordt georganiseerd door NME SD in het kader van Schoon Zeeland. Schoon Zeeland is een initiatief van de vijf Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie en de Zeeuwse gemeenten. De Gemeente Schouwen-Duiveland ondersteunt het project van harte en heeft NME SD opdracht gegeven het project uit te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio