2 C
De Bilt
dinsdag, 28 maart 2023

Vanaf 8 augustus schoolgebouw Grachtweg 8 in Zierikzee locatie voor crisisnoodopvang

De afgelopen week is onderzocht of het mogelijk is om van het schoolgebouw aan de Grachtweg 8 in Zierikzee een locatie voor crisisnoodopvang van asielzoekers te maken. Wel moest de locatie aan bepaalde voorwaarden voldoen en moest er ook voldoende personeel, medische begeleiding en toezicht beschikbaar zijn om hier daadwerkelijk mensen op te vangen. Inmiddels is duidelijk dat dit het geval is.

Schoolgebouw aan de Grachtweg

Daarom is besloten dat het schoolgebouw aan de Grachtweg met ingang van maandag 8 augustus een locatie voor crisisnoodopvang is en dat daar tot uiterlijk 1 oktober 2022 maximaal 35 asielzoekers worden opgevangen.

Burgemeester Jack van der Hoek: “Het is goed dat we nu definitief van start kunnen gaan met de crisisnoodopvang van 35 mensen en hen een tijdelijk onderkomen kunnen bieden. Zoals gezegd hoop ik dat deze mensen kunnen rekenen op een warme en gastvrije ontvangst, zoals we dat op Schouwen-Duiveland gewend zijn.”

Vragen en informatie

Mensen met vragen kunnen voor meer informatie kijken op de website van de gemeente: www.schouwen-duiveland.nl/crisisnoodopvang. Daar staat een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen. Vragen die hier niet beantwoord worden, kunnen gesteld worden via de website. De direct omwonenden zijn met een brief persoonlijk over dit besluit geïnformeerd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio