10.2 C
De Bilt

Sluiting huurwoning Zijpestraat in Zierikzee wegens drugshandel

Donderdag 29 december 2022 is op last van burgemeester Van der Hoek een huurwoning aan de Zijpestraat in Zierikzee gesloten. De huurwoning is voor drie maanden gesloten op grond van artikel 13b Opiumwet, ook wel de wet Damocles genoemd. Bij een onderzoek van de politie trof men middelen aan die erop duiden dat er sprake was van drugshandel.

Aantrekkingskracht criminele activiteiten

De aanwezigheid van handelshoeveelheden drugs in een woonwijk vormt een gevaar voor de openbare orde. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden door de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om deze situatie te beëindigen is besloten de woning te sluiten. Daarnaast is sluiting van de woning ook bedoeld als krachtig signaal dat dergelijk gebruik van een woning op Schouwen-Duiveland niet getolereerd wordt en vergaande consequenties voor de huisvesting van betrokkenen kan hebben.

Reactie burgemeester Jack van der Hoek

“Drugshandel of productie van andere drugs heeft negatieve gevolgen voor de hele buurt. Heeft u een vermoeden dat er in uw omgeving drugs gehandeld wordt? Meld het vooral. Dit kan bij de politie, online via www.politie.nl of door te bellen met 0900-8844. Het kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, online via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar je volledig anoniem informatie kunt geven.”

Wet Damocles toegepast bij huurwoning

De wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen te sluiten als deze een rol vervullen bij de handel in drugs.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio