19.6 C
De Bilt

Sportdromen verwezenlijken van mensen met een beperking of aandoening

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Jij op Tholen, in samenwerking met Uniek Sporten Brabant, dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. Aanmelden voor een sportdroom kan tot en met maandag 10 april via www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen.

Beweegcoach

Roseline werkt als beweegcoach aangepast sporten bij Jij op Tholen. ‘Als buurtsportcoach hou ik mij bezig met alle initiatieven op het gebied van aangepast sporten in deze gemeente.’ Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. ‘Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen.

Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in deze regio!’, aldus Roseline.

Sportdromen insturen

Roseline: ‘Samen gaan we nu dus op zoek naar de sportdromen in deze regio. Iedereen met een beperking of aandoening, die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaart, kan zijn of haar droom insturen. Mensen mogen ook een sportdroom voor iemand anders insturen. In totaal kunnen er in heel de provincie tien sportdromen mede mogelijk worden gemaakt.’ Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook Paralympiër Maikel Scheffers zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio