6.9 C
De Bilt

Textiel Race Walcheren en Schouwen-Duiveland groot succes!

Vier weken lang zijn tien basisscholen in Walcheren en Schouwen-Duiveland de met de Textiel Race de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 13.578 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

Textiel Race

De Textiel Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden.

Bijna 14.000 kilo oud

Van 6 juni t/m 30 juni hebben de deelnemende leerlingen 13.578 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 514 reparaties uitgevoerd. Inwoners uit Walcheren en Schouwen-Duiveland konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Buurtbewoners kregen in ruil hiervoor kortingscodes voor duurzame merken als Loop.a Life, Walra bed- en badtextiel, LABFRESH, SKOTT Fashion en Iron Roots.

Winnaar

De Bergpadschool uit Grijpskerke is met 2133 kilo en een score van 1652 de winnaar van de Textiel Race. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een schoolreis naar de Uitvindfabriek in Breda. De Textiel Race Walcheren en Schouwen-Duiveland is een initiatief van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met het ZRD en Curitas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio