2.1 C
De Bilt

Gemeente Tholen verlengt crisisnoodopvang tot 1 december 2023

De crisisnoodopvang aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen wordt verlengd tot uiterlijk 1 december 2023 op basis van de huidige condities en voorwaarden.

Opvang asielzoekers

Het nieuws van de laatste tijd laat een beeld zien dat er een groot landelijk probleem is ten aanzien van de opvang van asielzoekers. Er is een tekort aan opvangplaatsen. De druk om voor opvang te zorgen, neemt daarom toe. De verwachting is dat de komende tijd ook de toestroom van vluchtelingen toeneemt. De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft de provincies en gemeenten dringend gevraagd extra opvanglocaties te openen. En ook de al bestaande opvanglocaties langer open te houden. Op deze manier is het mogelijk het opvangprobleem tijdelijk op te lossen.

Masterplan Tholen

Op dit moment wordt er gewerkt aan de verdere plannen en ontwikkeling van het gebied rond de Zoekweg waar de huidige crisisnoodopvang gevestigd is. Dit maakt onderdeel uit van het Masterplan Tholen. Het voormalige schoolgebouw moet daarom gesloopt worden. Omdat de plannen rondom het gebied nog niet helemaal klaar zijn, kan de sloop worden uitgesteld.

Verlenging crisisnoodopvang

De betrokkenheid en inzet van de omwonenden en mensen die ermee te maken hebben, wordt door iedereen als zeer positief ervaren. Daarbij komen de signalen van buurtbewoners dat zij het geen probleem vinden als de mensen langer blijven. Dit komt omdat alles rustig verloopt en er geen overlast wordt ervaren. Ook wordt door buurtbewoners aangegeven dat het jammer is als de gemaakte kosten om de crisisnoodopvanglocatie te openen, nu al verloren gaan.

De wens en signalen van de samenleving en betrokkenen zijn in overweging genomen. Nadat alle punten op een rij zijn gezet en alle voors en tegens tegen elkaar zijn afgewogen, is besloten de crisisnoodopvang aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen open te houden tot 1 december 2023 op basis van de huidige condities en voorwaarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio