9.4 C
De Bilt

Tijdelijke crisisnoodopvang van asielzoekers in schoolgebouw aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen

Van 1 december 2022 tot 1 maart 2023 vangt gemeente Tholen maximaal 50 asielzoekers op. Het gaat om een tijdelijke crisisnoodopvang in het oude schoolgebouw van de Eben Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen voor de duur van drie maanden. Hiermee helpt de gemeente het COA.

Er is sprake van een crisis bij de opvang van asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft op dit moment niet genoeg plaatsen beschikbaar om alle asielzoekers ‘bed, bad en brood’ te geven. Daarom slapen er in Ter Apel nu zelfs mensen op stoelen en buiten. Op verzoek van Rijksoverheid heeft gemeente Tholen besloten haar steentje bij te dragen door een tijdelijke crisisnoodopvang te openen. De gemeenteraad en direct omwonenden zijn hierover geïnformeerd.

Crisisnoodopvanglocatie

De oude Eben Haëzerschool wordt geschikt gemaakt voor het verblijf van de asielzoekers voor drie maanden. Zo moeten er ruimtes worden ingericht met bedden waar de asielzoekers kunnen slapen. Komt er een ruimte met tafels en stoelen waar ze overdag kunnen verblijven. En komt er een speelhoek voor de kinderen. De opvang wordt, gelet op de korte duur van opvang, sober ingericht. De kosten van de opvang worden betaald door de Rijksoverheid.

In het schoolgebouw kunnen in totaal 50 asielzoekers opgevangen worden.

Burgemeester Marleen Sijbers

“We horen in het nieuws bijna dagelijks over het grote tekort aan opvangplekken en de onhoudbare situatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel. We zetten ons als gemeente al in door het plaatsen van meer statushouders en door het huisvesten van ontheemden uit Oekraïne. Maar er is meer nodig. Daarom zullen we opnieuw ons steentje bijdragen en onze verantwoordelijkheid nemen, door tijdelijke, kleinschalige crisisnoodopvang te bieden. Inwoners die hierbij iets willen betekenen voor de asielzoekers, kunnen zich via onze website aanmelden of telefonisch via 14 0166. Uiteraard stellen we zeer op prijs.”

Informatie

Vanaf 11 november is alle beschikbare informatie over de crisisnoodopvang te vinden op onze website.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio