4.8 C
De Bilt

Tiny Forest in Sint-Annaland aangeplant

Op Nationale Boomfeestdag (15 maart) is het Tiny Forest (minibos) in het nieuwe parkje aan de Kloosterstraat in Sint-Annaland aangeplant. Wethouder Corniel van Leeuwen, leerlingen uit de groepen 5 van de School met de Bijbel en OBS de Casembroot, leerkrachten, natuurouders, inwoners, Anna Groen, IVN Natuureducatie en medewerkers van Rabobank Zeeuwse Delta staken hiervoor hun handen uit de mouwen.

Nadat de groepen 5 in het buitenlokaal hun eerste gastles hebben gevolgd over het planten van een boom, hebben wethouder van Leeuwen, Anton Geluk (Rabobank Zeeuwse Delta) en Sander Westdorp (Anna Zorgt) een korte toespraak gehouden. Na afloop hebben de leerlingen het ‘Stallandse Hymne’, een lied waarbij onder andere een schepbeweging wordt gemaakt, gezongen.

Tiny Forest heet Stallands Leerbos

Leerlingen van beide bassischolen hebben het Tiny Forest de naam ‘Stallands Leerbos’ gegeven. Samen met wethouder van Leeuwen, Anton Geluk (Rabobank Zeeuwse Delta), Janet Hakkeling (directeur OBS de Casembroot), Ivo Troost (directeur School met de Bijbel) en Sander Westdorp (Anna Zorgt) onthulden leerlingen van beide scholen het informatiebord met de naam. Na de onthulling zijn alle aanwezigen aan de slag gegaan met het planten van de bomen.

Gezonde plek

Het park en bos zijn aangelegd op basis van een ontwerp (PDF download) dat de gemeente Tholen met behulp van IVN Natuureducatie, beide basisscholen, natuurouders en buurtbewoners heeft gemaakt. Het is niet alleen een gezonde plek voor vlinders, bijen en vogels, maar ook voor mensen; het zorgt voor een gezondere leefomgeving, ontmoetingen en kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur.

Gift

Gemeente Tholen heeft een Tiny Forest (minibos) cadeau gekregen van Rabobank Zeeuwse Delta om te vieren dat Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Oosterschelde in 2022 zijn samengegaan.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio