-2.1 C
De Bilt

Ontmoet op de Veiligheidsmarkt de mensen achter de hulpdiensten van Schouwen-Duiveland

Ervaar de wereld van veiligheid van dichtbij tijdens de veiligheidsmarkt op Schouwen-Duiveland. Op woensdag 20 september 2023 is het Havenplein in Zierikzee tussen 10:00 en 16:00 uur de plek waar mensen kennis kunnen maken met verschillende hulpdiensten en organisaties. De veiligheidsmarkt is een onderdeel van de Week tegen Ondermijning. Een actieweek waarin de gemeente Schouwen-Duiveland op verschillende manieren aandacht besteedt aan het onderwerp ondermijning.

Organisaties die meedoen aan de Veiligheidsmarkt

Veel verschillende belangrijke organisaties, zoals de politie, brandweer, handhaving, gemeente Schouwen-Duiveland, de Koninklijke Marechaussee, Platform Veilig Ondernemen, de Strandreddingsbrigade, de Nederlandse Arbeidsinspectie en Meld Misdaad Anoniem (M.) zijn erbij met informatiestands.

Doe mee aan de verschillende activiteiten

De veiligheidsmarkt biedt niet alleen een unieke mogelijkheid om te leren over belangrijke veiligheidsaspecten. Ook belooft het een dag vol plezier en met verschillende activiteiten:

  • Mobiele drugscontainer: Stap binnen in een nagebootste hennepkwekerij. Vergroot uw kennis over de risico’s van synthetische drugs en cocaïne.
  • Hulpdienstvoertuigen: Kom dichtbij en bewonder de voertuigen van de hulpdiensten.
  • Brandweer: Ontdek de gevaren van een hennepkwekerij in een woning.
  • Winactie: maak kans op een ochtend meelopen met de politie op Schouwen-Duiveland.

Bezoekers ontvangen ook goodiebags, maar op=op.

Burgemeester Jack van der Hoek

“De Veiligheidsmarkt is een mooie kans om de mensen achter de hulpdiensten te ontmoeten. Stel uw vragen en kom meer te weten over het werk dat zij uitvoeren om Schouwen-Duiveland veilig te houden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio