15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Viertal culturele projecten ontvangen subsidie voor projecten met jongeren

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten wederom vier projecten uit de Impuls Jongerencultuur te subsidiëren. Het is de vierde toekenning uit de tweede openstelling . Het gaat om een bedrag van in totaal € 123.076. Aanvullend heeft Gedeputeerde Staten besloten het resterende bedrag van de eerste openstelling van € 100.000 over te hevelen naar deze openstelling. Daarmee is er in deze ronde nog € 241.168 beschikbaar.

Meer projecten krijgen ondersteuning

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat over dit resterende bedrag: “Tweeënhalve ton klinkt als veel geld, maar we hebben in deze tweede ronde zoveel aanvragen ontvangen dat we verwachten dat de pot leeg raakt. Dat is ook de reden dat we ervoor kiezen het resterende bedrag uit de eerste ronde over te hevelen. Nu kunnen we nóg meer projecten van financiële ondersteuning voorzien. De behoefte is groot!”

King Arthur, een semi-opera van Henry Purcell

De Vlissingse Oratoriumvereniging ontvangt € 9.000,- voor het projectvoorstel ‘King Arthur, een semi-opera van Henry Purcell’. Studenten van het Fontys Academy of the Arts, University College Roosevelt, Souvenir Jeugdkoor en Vrije School Vlissingen krijgen hierbij de kans zich onder professionele begeleiding in theater en muziek te ontwikkelen. Tussen 11 en 15 december 2024 zullen op drie verschillende locaties de semi-opera opgevoerd worden.

Jongerenprogramma de Baaierd

Stichting Rimpelingen ontvangt € 50.000,- voor het project ‘Jongerenprogramma de Baaierd’. Hiervan worden meerdere literaire programma’s voor jongeren uitgevoerd. Zo worden er meerdere podiumplaatsen voor jongeren gegarandeerd op hun bestaande uitingen en worden er coachingtrajecten en werkplaatsen voor jonge schrijvers georganiseerd binnen het Baaierdgildetraject. Aanvullend komen er extra publicaties van jongeren in het tijdschrift De Baaierd en laten zij jonge stagiairs kennismaken met de werkpraktijk van literaire redactie.

Cantatekaravaan Junior

Stichting Maria Magdalena Cantorij ontvangt € 40.000,- voor het projectvoorstel ‘Cantatekaravaan Junior’. Tijdens dit project krijgen jongeren de kans te ervaren hoe het is om samen met leeftijdsgenoten en professionele musici uit het TY Zeeuws Kamerorkest te musiceren. In verschillende projecten krijgen jongeren de kans zich te ontwikkelen onder professionele begeleiding van een team van coaches. De uiteindelijke concerten met deze jongeren worden uitgevoerd op 18 mei en 31 augustus 2024.

Bevrijdingsfestival Zeeland 2024

Stichting Bruisend Zeeland ontvangt € 24.076,- voor het project ‘Bevrijdingsfestival Zeeland 2024’. Hiervan worden op het Bevrijdingsfestival een reeks professioneel begeleide muzikale workshops voor jongeren georganiseerd. Denk hierbij aan instrumentbeheersing, songwriting, vocale technieken en podiumperformance. Aanvullend krijgen jongeren een eigen extra podium waar ze vrij kunnen optreden en uitingen van verschillende vormen van artistieke expressie zoals muziek, dans en spoken word met het publiek van het bevrijdingsfestival kunnen delen.

Over de subsidieregeling

De Impuls Jongerencultuur is een subsidie van de Provincie Zeeland met middelen vanuit Den Haag om jongeren na corona te stimuleren meer en vaker deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Een eerste openstelling liep van juli tot en met december 2023. Tijdens deze eerste ronde was € 552.200,- beschikbaar. In totaal zijn in deze eerste ronde veertien projecten gesubsidieerd. In totaal was er in deze tweede ronde € 556.085,- beschikbaar. Meer informatie leest u op Impuls Jongerencultuur | Provincie Zeeland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio