5 C
De Bilt

Vogelhapjes voor de nationale vogeltelling

Schouwen-Duivenland Op 28, 29 en 30 januari is het weer de Nationale Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming. Heel Nederland gaat dan aan de slag met het tellen van vogels in eigen tuin of balkon. Op Schouwen-Duiveland hebben 20 klassen zich aangemeld, ze gaan kijken hoeveel vogels er dit jaar tijdens de tel-dagen komen koekeloeren op het schoolplein. Met de gegevens krijgt de vogelbescherming inzicht en kunnen ze een betere bescherming bieden.

Vogelhapjes

Het NMESD-centrum heeft allerlei lesmateriaal beschikbaar rondom vogels en biodiversiteit. Speciaal voor deze Nationale Tuinvogeltelling heeft het centrumvogelpakketjes samengesteld voor de basisscholen. In dit pakket zitten blokjes vet, zaadjes, vogelpindakaas, rijgpinda’s en verrassende recepten. De leerlingen kunnen hiermee aan de slag en in aanloop naar de telling vogelhapjes maken. Deze kunnen ze op het schoolplein ophangen zodat er tijdens de tuinvogeltelling veel vogels op af komen. En op aanvraag komt er een boswachter digitaal de klas in om alle vragen van de kinderen te beantwoorden.

vogelhapjes
nmesd vogelrecepten Afbeelding: nmesd.nl

Vogeltelling

Meetellen is heel makkelijk en iedereen mag meedoen. Op de site van de Vogelbescherming staan de telformulieren, uitleg en alle spelregels. En onthoud: iedere vogel telt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio