16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Wandel mee in Oud-Vossemeer en Sint-Maartensdijk

Oud-Vossemeer/Sint-Maartensdijk De buurtsportcoaches van de gemeente Tholen (team Jij op Tholen) organiseren meerdere activiteiten om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen en te houden. In de week van 16 mei 2022 start de ‘Wandelchallenge’ in Oud-Vossemeer. Speciaal voor 55-plussers en mensen met een (chronische) beperking start vanaf 19 mei 2022 een wandelproject ‘Elke stap telt’ in Sint-Maartensdijk.

Deelnemers wordt ingedeeld in een groep op basis van hun conditie. Voor beide wandeltrajecten geldt dat ze vervolgens 10 tot 12 weken aan de slag gaan met het verbeteren van hun conditie en gezondheid. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is gewenst.

Wandelchallenge Oud-Vossemeer

De wandelchallenge, op initiatief van de Diabetesvereniging Tholen, is voor iedereen die wil lopen. In de week van 16 mei 2022 wordt er gestart in twee groepen: groep die 2 kilometer loopt en een groep die 5 tot 7 kilometer loopt. De startdatum wordt bepaald aan de hand van het aantal aanmeldingen. De groep start vervolgens 10 weken lang steeds om 10.00 uur vanuit Huys van Roosevelt. Iedere week wordt de groep begeleid door de buurtsportcoaches, leden van de diabetesvereniging of ervaren lopers. Na deze 10 weken wordt gekeken of de groep door vrijwilligers zelfstandig door kan lopen.

Inschrijven kan via www.jijoptholen.nl/wandelgroep-oud-vossemeer. Ook als een van de momenten niet uitkomt, is inschrijving mogelijk. Er wordt dan gekeken of er op andere momenten maatjes kunnen worden gekoppeld.

Een greep uit de positieve reacties uit de vorige wandelchallenge: “Door gezellig onderweg te kletsen heb je niet eens door dat je zo ver hebt gelopen” en “De groep is een leuke manier om samen mensen te leren kennen”.

Wandelproject Elke stapt telt Sint-Maartensdijk

Op donderdag 19 mei 2022 om 9.30 uur start in het Maartenshof in Sint-Maartensdijk het wandelproject Elke stap telt met een basisconditietest. Elke stapt telt richt zich op 55-plussers. Met de juiste begeleiding is het project ook toepasbaar voor specifieke doelgroepen, waaronder mensen met een (chronische) beperking. Op basis van de testresultaten worden de deelnemers ingedeeld in een groep op eigen niveau. Ze ontvangen een individueel opbouwplan waar wordt gewerkt naar een persoonlijk doel voor de komende 12 tot 12 weken. Naast het opbouwen van de conditie en gezondheid zijn de sociale contacten ook een onderdeel van het project. De uitvoering en begeleiding van de deelnemers is mede in handen van ‘buddy’s’ (actieve senioren). Extra vrijwilligers zijn altijd welkom.

Na 19 mei is er iedere donderdag om 9.30 uur een groepssessie in het Maartenshof voor de deelnemers. Er wordt tijdens de groepssessie informatie verstrekt over onder andere gezonde voeding, actieve leefstijl en omgaan met chronische aandoeningen. Inschrijven kan via www.jijoptholen.nl/sint-maartensdijk-wandelen of neem contact op met de gemeente door te bellen naar 14 0166.

Het project Elke stap telt is tot stand gekomen door samenwerking tussen SportZeeland, de Zeeuwse gemeenten en de Zeeuwse vereniging welzijn ouderen. Elke stap telt is ontstaan in België wat succesvol is uitgevoerd door OKRA-sport in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven.

Wandelgroepen in de buurt

Kijk op https://www.jijoptholen.nl/wandelgroepen welke loopgroepen er in de gemeente Tholen actief zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio