13.2 C
De Bilt

Proef wasbare luiers: Tholen zoekt deelnemers

Tholen – De gemeente Tholen zoekt gezinnen die mee willen doen aan een proef met wasbare luiers. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dit draagt bij aan de doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar in onze gemeente te verminderen. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu én ze leveren ouders/verzorgers een besparing op.

De deelnemers krijgen de kans om uit te proberen of wasbare luiers iets voor hun gezin zijn met een gratis luierpakket. Het pakket bevat een set luiers inclusief handige accessoires om één volledige dag wasbare luiers te gebruiken. De specialisten van de Branchevereniging Wasbare Luiers begeleiden de deelnemers.

Aanmelden

Er zijn twee proefperioden:

  • van 24 mei tot en met 12 juli
  • van 4 oktober tot en met 22 november

Aanmelden voor de proef kan tot en met 10 mei (voor de eerste proefperiode) en tot en met 20 september (voor de tweede proefperiode) via de website www.tholen.nl/luiers of bel naar 14 0166. Aanmelden kan voor kinderen tot maximaal 1,5 jaar oud. Per proefperiode kunnen er maximaal 10 deelnemers meedoen.

300 kilo luierafval

Een kind in de luiers zorgt voor zo’n 300 kilo luierafval per jaar. Per maand is dat ongeveer 25 kilo. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers. Ook als je de productie en het wassen meetelt. Daarnaast besparen ouders/verzorgers met wasbare luiers over de hele luierperiode van een kind gemiddeld 500 euro in vergelijking met wegwerpluiers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio