13.3 C
De Bilt

YourSurprise en Gors starten leerwerktraject

YourSurprise en Gors starten samen een leerwerktraject om inwoners van Schouwen-Duiveland met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. De deelnemers gaan in september aan de slag bij de cadeauwinkel YourSurprise maar krijgen hierbij wel begeleiding van Gors. Gors is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen in dagbesteding of met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Startkwalificatie bemachtigen op de werkvloer

De bedoeling is dat de deelnemers aan The Launch, zoals het project heet, al werkend één of meerdere MBO-certificaten halen. De naam verwijst naar de kickstart die de deelnemers krijgen. Hun talenten worden als het ware gelanceerd dankzij het traject. Op deze manier kunnen mensen die niet zo goed in de schoolbanken leren toch een startkwalificatie bemachtigen.

YourSurprise

Met de samenwerking gaat een wens van YourSurprise in vervulling. Arne Timmerman, één van de eigenaren van YourSurprise: “We zijn altijd op zoek naar manieren om maatschappelijk ons steentje bij te dragen. We zijn ervan overtuigd dat iedereen talenten heeft, alleen bij de één is het talent zichtbaarder dan bij de ander. We willen ook die laatste groep een kans geven. Daarom zijn we in gesprek gegaan met Gors en de gemeente Schouwen-Duiveland en uiteindelijk is deze mooie samenwerking het resultaat.”

Leren in werkritme te komen

Het leerwerktraject is maatwerk en duurt zo lang als de medewerker nodig heeft tot maximaal één jaar. Deelnemers doen werkritme op en wennen aan de structuur van de hele week werken en het hebben van collega’s. Ze leren langzaamaan in het echte werkritme te komen. Dat zorgt er voor dat deelnemers na het behalen van hun papiertje echt klaar zijn om aan de slag te gaan bij een werkgever zoals YourSurprise.

Gemeente blij met initiatief

De gemeente Schouwen-Duiveland, die het project financieel ondersteunt, is blij met het initiatief. Wethouder Paula Schot: “Een arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan doen is ontzettend belangrijk. Daarom is het van belang dat inwoners bij wie dit zelf niet lukt de juiste hulp krijgen. Met dit project slaan YourSurprise en Gors de handen ineen en bieden deelnemers een mooie kans om zelfstandig aan het werk te gaan.”

Structureel onderdeel worden

YourSurprise hoopt dat het traject uiteindelijk een structureel onderdeel van het bedrijf wordt. Timmerman:
“We beginnen klein, maar het zou prachtig zijn als we in de toekomst altijd meerdere deelnemers aan de opleidingstrajecten naast elkaar op de werkvloer hebben. En het mooiste is het natuurlijk als we ze na afloop een plek kunnen aanbieden binnen het bedrijf. Maar als ze binnen een ander bedrijf aan het werk gaan, is dat natuurlijk ook prima. Dat ze aan het werk kunnen, is de essentie van een geslaagd traject.”

Over YourSurprise

Onder het motto ‘spread a little happiness’ verkoopt YourSurprise cadeaus in maar liefst 28 landen. Het assortiment van de webwinkel bestaat uit ruim 2500 cadeaus, allemaal te personaliseren met foto, tekst en/of logo. Zo’n 300 collega’s werken allemaal onder één dak in Zierikzee.

Over Gors

Gors is gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren en volwassenen in Zeeland bij dagbesteding, werken en leren. Bij Gors gaan ze uit van de mogelijkheden van ieder individu, zodat iedereen kan meedoen in de maatschappij. In de gemeente Goes biedt Gors al enige tijd met succes praktijkleertrajecten. Dit wordt nu uitgebreid naar Schouwen-Duiveland.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio