15.6 C
De Bilt

Zeeuws portaal met tips óver en hulp vóor toekomstbestendig ondernemen gelanceerd

Op dinsdag 2 april lanceerde de Provincie Zeeland het portaal Toekomstbestendig Ondernemen. Het richt zich op hulpvragen van ondernemers, maatschappelijke organisaties en bedrijventerreinen op gebied van de energietransitie . Het biedt stappenplannen, relevante informatie en doorverwijzingen naar partijen die verder kunnen helpen. Met deze lancering wordt voldaan aan de motie ‘Op de bres voor het MKB & maatschappelijke organisaties’ van CDA, CU, SGP en GL/PvdA van 11 november 2022.

Zeeuwse ondernemingen en maatschappelijke organisaties hebben een groot aandeel in de energietransitie . Door te verduurzamen leveren zij een bijdrage aan een groenere wereld én werken ze aan de toekomstbestendigheid van hun onderneming of organisatie. Maar het bepalen van deze duurzame toekomst en de vertaling hiervan naar uitvoerbare plannen is vaak een uitdaging. In gesprek met ondernemers kwam naar voren dat er behoefte is aan één plek waar alle relevante informatie te vinden is. Dit én de motie van Provinciale Staten leidde tot de komst van het Portaal Toekomstbestendig Ondernemen.

Portaal Toekomstbestendig Ondernemen

Waar begin je als ondernemer? En wat zijn de vervolgstappen? Het portaal Toekomstbestendig Ondernemen helpt organisaties op weg bij het uitstippelen van een duurzame route. Het richt zich op drie doelgroepen: mkb, maatschappelijke organisaties en bedrijventerreinen. “Er is ontzettend veel informatie beschikbaar, maar dit was versnipperd. Impuls Zeeland, RES Zeeland, Kennis- en Innovatienetwerken. Iedereen heeft een klein stukje van de puzzel. Hiermee én de Ondernemerstour hopen we de Zeeuwse ondernemers voldoende handvatten te bieden om aan de slag te gaan met het toekomstbestendig maken van hun onderneming of vastgoed”, aldus gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

In ontwikkeling

Het portaal zal de komende maanden verder worden aangevuld met animatievideo’s, voorbeeldverhalen van Zeeuwse ondernemers en nóg meer relevante informatie. Ook openen er dit jaar nog een aantal nieuwe subsidieregelingen, zoals voor verduurzamen van gebouwen voor klein mkb. Hiermee blijft het portaal in ontwikkeling. In 2025 wordt de werking van het portaal geëvalueerd .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio