17 C
De Bilt

Zes bewoners crisisnoodopvang Zierikzee aan het werk bij Deltapark Neeltje Jans

Zes mensen die verblijven in de crisisnoodopvang aan de Grachtweg in Zierikzee zijn vorige week begonnen met werken bij Deltapark Neeltje Jans. Vanuit de opvanglocatie in Zierikzee is contact opgenomen met lokale werkgever Deltapark Neeltje Jans met de vraag of de bewoners bij Neeltje Jans zouden kunnen werken. Dat was gelukkig mogelijk. Een paar bewoners hebben deze kans gelijk aangepakt. Met hulp van de medewerkers van de crisisnoodopvang lukte het om op tijd de tewerkstellingsvergunningen (TWV) en de burgerservice nummers (BSN) voor deze mensen te regelen.

En zo zijn op woensdag 9 augustus zes mensen aan de slag gegaan bij Deltapark Neeltje Jans. Zij worden ingezet voor de horeca en de onderhoud van het park.

Bewoners crisisnoodopvang net zo blij als Deltapark Neeltje Jans

Zowel de bewoners van de crisisnoodopvang als de medewerkers van Deltapark Neeltje Jans zijn blij en enthousiast. Deltapark Neeltje Jans haalt de medewerkers ‘s ochtends op bij de crisisnoodopvang en brengt ze ‘s avonds ook weer terug.

Nicole Totté, directeur Deltapark Neeltje Jans: “Als park zijn wij heel blij dat de opvanglocatie in Zierikzee contact met ons heeft opgenomen. Voor de diverse werkzaamheden op ons park zoeken wij in de periode april tot en met oktober altijd gemotiveerde medewerkers. Mooi dat wij door het bieden van deze arbeidsplaatsen bij kunnen dragen aan een dagbesteding en gelijk ook het leren kennen van de Nederlandse taal en cultuur.”

Win-win situatie

Burgemeester Jack van der Hoek: “Als gemeente zijn we heel blij dat deze mensen bij Deltapark Neeltje Jans aan de slag kunnen. Een absolute win-win situatie. We waarderen de inzet van Deltapark Neeltje Jans. Werken is voor ieder mens belangrijk; we zijn blij dat deze mensen bij Neeltje Jans deze kans krijgen. Het is een mooi resultaat van het vele uitzoekwerk van de medewerkers van de crisisnoodopvang. We hopen van harte dat andere lokale bedrijven dit voorbeeld zullen volgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio