13 C
De Bilt

Zwemvlot nabij het strandje van Sint-Annaland geplaatst

Gemeente Tholen heeft op initiatief van WSV Sint-Annaland op donderdag 21 juli een zwemvlot bij het strandje van Sint-Annaland geplaatst. In de havens van de gemeente Tholen geldt een zwemverbod. Het zwemvlot is een alternatief voor de jeugd die tijdens het zomerseizoen regelmatig van de steigers in de haven van Sint-Annaland springt.

Het zwemvlot wordt bij het strandje van Sint-Annaland net buiten de ballenlijn geplaatst. Dit is op veilige afstand van de vaargeul en het is hier voldoende diep. Bij laag water is het op deze locatie 6 meter diep.

Betrokken partijen betalen zwemvlot

Gemeente Tholen, Watersportvereniging Sint-Annaland en Chaletpark de Krabbenkreek bekostigen het vlot. Het onderhoud wordt uitgevoerd door Mariteam Shipyard. Nadat het zomerseizoen voorbij is, wordt het vlot hier opgeslagen.

Opknapbeurt strandjes

Halverwege juni heeft het strandje van Sint-Annaland een opknapbeurt gehad. Er is hier extra zand aangebracht, zodat er meer ruimte beschikbaar is. Ook de strandjes van Sint Philipsland en Sint-Maartensdijk zijn aangepakt. In Sint Philipsland is nieuw zand aangebracht en een gedeelte van het zwemwater oestervrij gemaakt. In Sint-Maartensdijk is de strekdam van het strandje gerepareerd, waardoor er bij laag water meer water achterblijft op het strandje.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio