17.2 C
De Bilt

Subsidie voor Vestrock en PopMonument Veere om meer met jongeren te doen

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten wederom twee projecten uit de Impuls Jongerencultuur te subsidiëren: Vestrock en PopMonument Veere. Het is de vijfde toekenning uit de tweede openstelling . Het gaat om een bedrag van in totaal € 69.000. Daarmee is er in deze ronde nog € 172.168 beschikbaar.

Vestrock NEXT GENERATION

Stichting Vestrock ontvangt € 50.000,- voor het project ‘VESTROCK NEXT GENERATION’. Hiervan wordt een extra Vestrock festivaldag volledig voor en door jongeren georganiseerd. Jongeren worden gestimuleerd een actieve bijdrage te leveren aan de organisatie en realisatie van deze festivaldag. Zij krijgen zo de kans om een eigen invulling te geven aan de organisatie en programmering van de acts. Deze extra dag zal een gevarieerd jongerenprogramma bieden met muziek, theater, gaming, dans, spoken word en meer. Vestrock NEXT GENERATION vindt plaats op 1 juni 2025.

PopMonument Veere

Stichting PopMonument ontvangt € 19.000,- voor project ‘PopMonument Veere’. Tijdens dit project wordt een aanvullend muziekprogramma voor jongeren opgezet dat zich vertolkt op verschillende monumentale locaties in de stad. Er wordt actief ingezet op een verjonging van bezoekend publiek door speciale programmering voor en door jongeren en extra marketing gericht op de doelgroep 18-27 jaar. PopMonument Veere vindt plaats op zaterdag 15 juni 2024.

Over de subsidieregeling

De Impuls Jongerencultuur is een subsidie van de Provincie Zeeland met middelen vanuit Den Haag om jongeren na corona te stimuleren meer en vaker deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Een eerste openstelling liep van juli tot en met december 2023. Tijdens deze eerste ronde was € 552.200,- beschikbaar. In totaal zijn in deze eerste ronde veertien projecten gesubsidieerd. In totaal was er in deze tweede ronde € 556.085,- beschikbaar. Meer informatie leest u op Impuls Jongerencultuur | Provincie Zeeland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio