20 C
De Bilt

Bij buitenterrein zwembad Van Tuyllpark in Zoetermeer is gestart met nieuwe inrichting

Zoetermeer – Nu de bouw van het nieuwe zwembad Van Tuyllpark in de laatste fase is aangekomen, is aannemer Van Doorn uit Geldermalsen gestart met de inrichting van het buitenterrein. Het buitenterrein wordt in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

Ontspanning, waterplezier en sport op het buitenterrein

Bij warm weer worden de wanden van het zwembad deels geopend zodat er vanuit het binnenbad een directe verbinding met het buitenterrein ontstaat. Op dit terrein komt een ligweide met zon en schaduw met zitelementen. Ook komt er voor de kleinste bezoekers een spraypark. Dit spraypark is als een van eerste in Nederland ook rolstoeltoegankelijk. Verder komt er een beach sportveld met een volleybalveld . De beplanting op het terrein past bij het Japanse ontwerp van het bad.

Wethouder aanwezig bij start werkzaamheden
Wethouder aanwezig bij start werkzaamheden – Foto: gemeente Zoetermeer

Rondom het gebouw komen er: minder valide parkeerplaatsen, een stalling voor fietsen en brommers en plekken voor scootmobielen, zitelementen en veilige oversteekplekken voor voetgangers en fietsers.

Zwembad open voor publiek

De aannemer levert het zwembad in december 2023 op, waarna het gebouw wordt ingericht. Nadat het buitenterrein is ingericht gaat het bad voor de zomer van 2024 open voor publiek.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio