12.3 C
De Bilt

Informatieavond over nieuwe subsidie om samen te verduurzamen

Zoetermeer –  Door middel van een nieuwe subsidie wordt het voor Zoetermeerders makkelijker om samen te verduurzamen. Tijdens een informatieavond op 18 april wordt die nieuwe subsidie uitgebreid toegelicht.

Een project opzetten om met de buren minder energie te gaan gebruiken, duurzame stroom opwekken, of samen van het aardgas af gaan. Steeds meer bewoners en bedrijven willen samen aan de slag om te verduurzamen. Maar waar begin je? De nieuwe subsidie ‘Handen ineen voor besparen, zonnepanelen en aardgasvrij’ biedt uitkomst.

Wethouder energietransitie Bouke Velzen: “Een goed idee is één ding, maar het daadwerkelijk samen uitvoeren is nog iets heel anders. Met deze vergoeding kunnen we kansrijke initiatieven om samen te verduurzamen net even het zetje geven dat ze nodig hebben.”  

Informatieavond 18 april

  • Locatie: Atrium bij de Kapelaan, Nicolaasplein 2
  • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
  • Wat: Uitleg subsidie en gelegenheid om andere bewoners te ontmoeten en hulp bij het aanvragen van subsidie voor straat, buurt of wijk.
  • Aanmelden informatieavond: mailen naar energieloket@zoetermeer.nl ovv ‘Informatieavond 18 april 2023 duurzame beginners’

Over de subsidie

De hoogte van het budget is afhankelijk van de opzet en omvang van de plannen. Er zijn verschillende subsidies. De vergoedingen variëren van (maximaal) 5.000,- voor bijvoorbeeld starten van een buurtplan tot (maximaal) € 50.000,- voor bijvoorbeeld een coöperatie die een hele wijk helpt met het besparen of opwekken.

Meer informatie over de subsidie, voorwaarden, criteria en het aanmeldformulier is te vinden op zoetermeer.nl/handen-ineen. Aanvragen van de subsidie kan in twee ronden. Voor 15 mei 2023 en voor 15 oktober 2023. De ideeën die subsidie krijgen, maakt de gemeente na 26 juni bekend op het Energieloket Zoetermeer.

Zoetermeer aardgasvrij

Zoetermeer wil in 2040 aardgasvrij zijn. Zoetermeer wordt ook de plek waar energie duurzaam wordt opgewekt met zonnepanelen. De subsidie is bestemd voor projecten die bijdragen aan de energietransitie in Zoetermeer. De energietransitie betekent de overgang van stroom en warmte uit fossiele brandstoffen zoals aardgas, naar volledig duurzame energie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio